GENEL

Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko ülkede zam yapmayı yasakladı

Tüm dünya Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko’nun ülke genelinde aldığı kararı konuşuyor. Lukaşenko, bugünden itibaren ülke genelinde fiyatlara zam yapılmasını yasakladı. Kararın gerekçesi ile ilgili ise son günlerde fiyatların çok arttığı ve fiyat artışlarının tavana vurduğu açıklaması yapıldı. Belarus Devlet Başkanı tarafından alınan zam kararı sosyal medyanın da gündemine oturdu ve günün en çok konuşulan konularından biri oldu.

Bugünden itibaren ülke içinde fiyatlara zam yapılmasını yasaklayan Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko, fiyatlarda çılgınca bir artış olduğunu vurguladı. Fiyatların son günlerde daha da arttığını söyleyen Lukaşenko, ‘Bugünlerde fiyatlar uçuk. Tavana vurdular.’ ifadelerini kullandı ve bugünden itibaren fiyatlara zam yapılmaması konusunda uyardı.

ZAM YAPMAK YASAKLANDI

Belarus haber ajansı BeITA, ekonomiden sorumlu kurmayları ile bir araya gelen Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko’nun son dönemde fiyatlardaki hızlı artışa karşı yasak getirdi. Lukaşenko, bugünden itibaren ülke içindeki fiyatlara zam yapılmaması konusunda uyardı. Dünya gündemine oturan zam kararı sosyal medyada da geniş yer buldu.

‘BUGÜNDEN İTİBAREN FİYAT ZAMLARI YASAKTIR’

Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko, 6 Ekim 2022 tarihinden itibaren ülke genlinde fiyatlarda artış yapılmasının yasaklandığını duyurdu ve ‘Ayın 6’sından itibaren fiyatlarda herhangi bir artış yasaktır. Ya-sak-tır! Bugünden itibaren. Yarın değil, bugünden itibaren. Böylece fiyatlar bir günde yükseltilemez. Bu nedenle bugünden itibaren fiyat zamları yasaktır. Ve muhsabe olarak geriye dönük bir şeyler yapanların, bazı hesaplamaları, yeniden hesaplama yapanların vay haline.’ açıklamasını yaptı.

‘FİYATLAR TAVANA VURDU’

Aldığı zam yasağı kararının gerekçesini de açıklayan Lukaşenko, ‘Başbakanımızın da bahsettiği gibi çılgınca bir artıştan sonra fiyatlar bir o kadar daha arttı. Ve bugünlerde fiyatlar uçuk. Tavana vurdular.’ ifadelerini kullandı.

Başa dön tuşu