SİYASET

Belediyeler partizanlık yapma yeri değildir

Hele hele milletin ödediği vergilerle çalışan belediye personelleri partizanca çalıştırılamaz" dedi.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Ay, vatandaşların bir partiye veya bir yöneticiye oy verirken haklı olarak karşılığında, umutla şehrine, mahallesine ve sokağına hizmet beklediğini söyledi. Adanalı’ların da oy verdikleri başkandan haklı olarak şehri için dertlenen bir yönetici görmek istediğini ifade eden Başkan Ay, "Bu istek ve umut, vatandaşlarımızın en doğal hakkıdır. Maalesef Adana’mızda vatandaşlarımızın taleplerinden, şehrimizin sorunlarından çok, partizanlık yapan ve bu bakış açısıyla hareket etmekte olan bir yönetim anlayışı var. Bu bakış açısı, şehrimize ve insanımıza yapılan en büyük kötülüktür.

 

HESAP SORACAĞIZ

Cuma günü Adana Büyükşehir Belediyesi personelleri ulusal bir gazeteyi cami çıkışında dağıttı. Bu hadsizliği yapan ve milletimizin alın terini siyasi emellerine kurban eden bu yönetim anlayışından, milletimiz adına, hukuk çerçevesinde elbette hesap soracağız" şeklinde konuştu.

 

BU AÇIKCA İŞLENMİŞ BİR SUÇTUR

Aynı açıklamayı sosyal medya hesaplarından da yapan Başkan Ay, "Belediyeler partizanlık yapma yeri değildir. Hele hele milletin ödediği vergilerle çalışan belediye personelleri, partizanca çalıştırılamaz. Bu açıkça işlenmiş bir suçtur. Adanalı hemşehrilerimizin alın terini, partizanca davranışlarınız için kullanamazsınız.

Adana Büyükşehir Belediyesi personelleri ulusal bir gazeteyi dağıtırken, bunu hangi görev sorumluluğu içinde yapmışlardır? Adana Büyükşehir Belediye Başkanı bu durumu derhal vatandaşlarımıza ve Adana'mıza izah etmek zorundadır.

 

GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMIŞLARDIR

Milletimizin ödediği vergilerle çalışan personeller, partizanca siyasi söyleminiz doğrultusunda çalıştırılamazlar. Bu işin içinde olan herkes görevini kötüye kullanmıştır. Bunun cevabını siyaseten en sert bir şekilde alacaklardır. Hukuk çerçevesinde de bunun hesabı sorulacaktır" dedi.

 

PARTİZANLIK YAPACAKSA O KOLTUKTAN KALKSIN

Başkan Ay, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Adana Büyükşehir Belediye Başkanı şehrimize hizmet etmek yerine, partizanlık yapmayı tercih ediyorsa o koltuğu daha fazla meşgul etmesin. Çok hevesli olduğu hizipçiliği, rozeti takıp parti yöneticisi sıfatıyla yapsın. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı bu rezilliği kamuoyuna anlatmak mecburiyetindedir.

 

REZİLLİĞE GÖZ YUMAMAYIZ

Yüzlerce kişiyi işinden eden belediye başkanı, şimdi de işçilere, partizan bir anlayışla hangi görev alanı içerisinde gazete dağıttırmaktadır. Vatandaşımızın hak ve hukukunu koruma adına, bu rezilliğe göz yummayacağız.

Belediye başkanlığı makamı, ‘belediye personellerini istediğim amaç ve hedefler uğruna çalıştırırım’ makamı değildir. Bu insanlar, sizin uşağınız hiç değildir.

Alın terinin peşinde olan belediye çalışanlarını partizan bir yönetim anlayışıyla çalıştıramazsınız.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamına yakışmayan bu davranış biçimi, Adanalı hemşehrilerimizin verdiği her bir oya yapılmış büyük bir nankörlüktür."

Başa dön tuşu