GENEL

Berberler ve kuaförlerin haftanın bir günü kapalı olma uygulaması ertelendi

Geçtiğimiz günlerde berberler ve kuaförlerle ilgili alınan haftanın bir günü kapalı olması yönündeki kararda yeni bir gelişme yaşandı. Ticaret Bakanlığı, 1 Ekim 2022 tarihinden itibaren ülke genelindeki tüm berber ve kuaförlerin haftanın bir günü kapalı olması yönünde karar almıştı. Uzun süre gündem olan bu kararla ilgili yeni bir gelişme yaşandı ve uygulamanın başlangıç tarihi ertelendi.

Berberler, kuaförler ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönündeki uygulama geçtiğimiz haftalarda kamuoyu ile paylaşılmış ve yeni uygulamanın 1 Ekim tarihinden itibaren başlayacağı bilgisi paylaşılmıştı. Ancak yeni uygulama ile ilgili tarih değişikliğine gidildi ve 1 Ekim 2022 tarihinde başlaması planlanan uygulamanın 1 Ocak 2023 tarihine ertelendiği açıklandı.

HAFTANIN BİR GÜNÜ TATİL KARARI ERTELENDİ

Ticaret Bakanlığı, geçtiğimiz haftalarda berberler ve kuaförlerle ilgili yeni gelişmeyi duyurmuştu. Bu kapsamda berberler, kuaförler ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması zorunlu hale gelmişti. Karar doğrultusunda berber, kuaför ve güzellik salonlarının bulundukları illerdeki valilikler tarafından belirlenecek şekilde haftanın bir günü kapalı kalma uygulaması 1 Ekim 2022 tarihinde başlayacaktı. Ancak uygulamanın başlangıç tarihi ertelendi.

2023’TE UYGULANACAK

Konuyla ilgili yeni bir açıklama yapan Ticaret Bakanlığı, uygulama tarihinin ertelendiğini ve bu kapsamda berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönündeki uygulamanın 1 Ocak 2023 tarihinde başlayacağı duyuruldu.

AYRI AYRI KAPANMA GÜNLERİ BELİRLENECEK

Alınan karar doğrultusunda berber ve kuaförlerin haftanın hangi günü kapalı olacağına sektör temsilcisi meslek kuruluşlarının görüşlerinin de alınması suretiyle her ilin kendi dinamikleri içinde Valiler tarafından belirleneceği bilgisine yer verildi. Berberler, kuaförler ve güzellik salonlarının aynı gün kapanması zorunlu olmayacak. Valiler, söz konusu üç grup için ayrı ayrı kapanma günleri belirleyecek.

AİLE BAĞLARI VE TOPLUMSAL BAĞLARIN GÜÇLENMESİNE KATKI AMAÇLANIYOR

Berberler ve kuaförlerle ilgili alınan haftanın bir günü kapalı olma yönündeki karar ile işletmeci ve çalışanlarının haftanın bir günü dinlenme ve sosyalleşmelerine imkan tanındığını aktaran Ticaret Bakanlığı, ‘Bu sayede zihin ve beden sağlıklarının korunmasına, motivasyon, performans ve hizmet kalitesinin artmasına ve daha önemlisi aile bağları ile toplumsal bağların güçlenmesine katkı sağlanması amaçlanmıştır. Ayrıca, kapatma kararı herhangi bir ayrım gözetilmeksizin tüm işletmeler için eşit şekilde uygulanacağından haksız rekabetin oluşması ve işletmelerin ekonomik kayba uğramaları da engellenmiştir.’ açıklamasını yaptı.

Başa dön tuşu