SPOR

Beşiktaş Fenerbahçe derbisinde reklam panolarına Çince yazı yansıtıldı

Dün akşam futbolseverler tarafından heyecanla takip edilen dev derbide reklam panolarına yansıtılan Çince yazı tepki çekti. Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi, Beşiktaş’ın stadında oynandı. Beşiktaş, evinde rakibi Fenerbahçe’yi ağırlarken stadın reklam panolarına yansıtılan Çince yazı dikkat çekti. Maçtan daha çok konuşulan bu olay başta Beşiktaş taraftarlarının tepkisini çekti. Reklam panolarına yansıtılan yazıda hem Çince hem de Türkçe olarak Çin Halk Cumhuriyeti’nin 73. yıldönümünün kutlandığı görüldü.

Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde spor manşetlerine bomba gibi düşen bir olay yaşandı. Beşiktaş’ın stadında oynanan maça reklam panolarına yansıtılan yazı damga vurdu. Reklam panolarına yansıtılan yazıda, ‘Çin Halk Cumhuriyeti’nin 75. Yıldönümünü gönülden kutluyoruz!’ ifadeleri yer aldı. Panodaki bu yazı başta Beşiktaş taraftarları olmak üzere çok sayıda futbolseverden tepki aldı. Çin’de Uygur Türklerine yapılan zulüm hatırlatılırken bu yazıya kimse anlam veremedi.

DERBİYE DAMGA VURAN YAZI

2 Ekim 2022 Pazar günü saat 20.00’de Vodafone Park’ta oynanan Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi günlerdir heyecanla bekleniyordu. Dev derbide sadece Beşiktaş taraftarları seyirci olarak yer aldı. 0-0 beraberlikle sonuçlanan derbi maçına Beşiktaş’ın stadındaki reklam panolarına yansıtılan yazı damga vurdu. Reklam panolarına hem Çince hem de Türkçe olarak yansıtılan yazıya sosyal medyadan tepki yağdı.

UYGUR TÜRKLERİNE YAPILAN ZULÜM HATIRLATILDI

Reklam panolarına yansıtılan yazıda hem Türkçe hem de Çince olarak ‘Çin Halk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 75. Yıldönümünü gönülden kutluyoruz!’ ifadeleri yer aldı. Bu yazıya kimse bir anlam veremezken yıllardır Uygur Türklerine yapılan zulüm hatırlatıldı ve tepki yağdı. Beşiktaş taraftarları da hiçbir anlam veremediği bu yazıya tepki gösterdi.

TEŞEKKÜR GELDİ

Beşiktaş’ın stadındaki reklam panolarına yansıtılan bu yazıya Çin’den yanıt geldi. Çin Başkonsolosluğu Sözcü, reklam panolarına yansıtılan yazıyla ilgili kareleri sosyal medya hesabından paylaştı ve ‘Şimdi düzenlenmekte olan Beşiktaş-Fenerbahçe maçında, Çin Halk Cumhuriyeti kuruluş 73. yıldönümü kutlama mesajı yayınlandı. Türk dostlarımıza teşekkür ler. Yaşasın Çin-Türkiye dostluğu.’ notunu düştü.

Başa dön tuşu