GENEL

Bir destanın adıdır 19 Mayıs

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarıyla aziz şehitlerimizi minnet ve özlemle anıyoruz. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun" dedi.

"CUMHURİYET İLKELERİNE SIKICA SARILALIM"

Ulusal Kurtuluş Mücadelesi'nin simgesi 19 Mayıs'ın 101'inci yılında büyük bir gurur ve onur yaşadıklarını belirten CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkan Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, emperyalist işgale karşı onca yokluk ve yoksunluğa inat halkın desteğiyle destansı bir kurtuluş mücadelesi örgütlemiş ve ülkemizin bağımsızlığını kazanmıştır. Sabanın kılıçtan güçlü olduğuna inanan Atatürk, 'Milli ekonominin temeli ziraattir' demiş ve Cumhuriyet ile taçlandırdığı ülkemizin ekonomi modelini 'Üretim' eksenine oturmuştur. Bugün yaşanan ekonomik ve siyasi krizden çıkış yolunu Atatürk ilkeleri göstermektedir. Ulu Önderimiz Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını, vatanımız için canını-kanını feda eden aziz şehitlerimiz ve gazilerimizi özlemle anıyoruz. Herkesi yolumuzu aydınlatan Cumhuriyet ilkelerine daha sıkı sarılmaya çağırıyoruz. Bayramımız kutlu olsun!"

"BALKONLARDA BAYRAM COŞKUSU OLSUN"

19 Mayıs ile başlayan görkemli mücadelenin sonunda ulusun özgürlüğüne ve ülkenin bağımsızlığına kavuştuğunu aktaran Barut, "Maalesef bu yıl salgın nedeniyle alanlara ve meydanlara çıkıp bayram coşkusunu gönlümüzce yaşayamıyoruz. Ancak yine de herkesi 19 Mayıs akşamında balkon ve pencerelere çıkıp marşlarımızla bayram coşkusunu yaşamaya davet ediyoruz. Gelin Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarının emaneti olan Cumhuriyeti sonsuza dek koruma ve yaşatma kararlılığımızı hep birlikte bir kez daha gösterelim. Çok yaşa cumhuriyet!" diye konuştu. 

 
 

Başa dön tuşu