BÜYÜKŞEHİR

Bir ulusun tek yürek oluşu ve kararlı direnişi

Başkan Zeydan Karalar, mesajında şu düşünce ve görüşlere yer verdi:

 

Çanakkale Zaferi, milletimizin birlik ve beraberlik içinde olduğu sürece, tarihe altın harflerle yazılacak destanlara imza atabildiğinin en önemli göstergelerinden biridir.

Osmanlı’nın yaşam mücadelesi verdiği bir dönemde, 1. Dünya Savaşı’nın hayati önem taşıyan cephelerinin biri olan Çanakkale’de meydana gelen savaş, 600 yılı aşkın süre varlığını devam ettiren imparatorluğu bitirmek isteyenlerin saldırısıyla başladı.

Çok zor bir durumda olan milletimiz, Çanakkale’de, imparatorluğun kalbine ilerlemek isteyen ve Türk direnişini kırmak için bütün gücüyle yüklenen İngiliz, Fransız orduları, ANZAC ve başka sömürge ülkelerden getirilen ordular ile yenilmez denilen donanmalara karşı, tarihi bir karşı koyuş sergilemiş ve dünya savaş tarihine geçen bir zafer kazanmıştır.

Çanakkale Boğazı’nı önce denizden, sonra karadan geçmeyi hedefleyen düşman, bir ulusun birlikteliği ve kararlı direnişi ile karşılaşmış, hiç ummadığı ağır bir yenilgi alarak, emellerine ulaşamadan geri çekilmek zorunda bırakılmıştır.

Büyük yoksunluklar içinde var olma mücadelesi veren milletimiz, birlik ve beraberlik içinde olduğunda, ana vatanı tehdit edildiğinde neler yapabileceğini göstermiş, yüz binlerce şehit ve gazi verilmesine rağmen, ‘Çanakkale Geçilmez’ ibaresini tarihe altın harflerle yazdırmıştır.

Çanakkale’de yazılan kahramanlık destanı, daha sonra verilen Kurtuluş Savaşı’na da ilham olmuş, böyle bir zafer kazanan milletin, vatanını kimseye bırakmayacağına dair inanç,  Anadolu’nun ruhuna işlemiştir.

Bize bir vatan bırakmak için canını hiçe sayan, ülke topraklarını kanlarıyla sulayan atalarımızın fedakarlıkları sayesinde bugün varlığımızı sürdürüyoruz.

Onların yaptıklarının değerini bilmek ve Çanakkale Destanını gelecek nesillere aktarmak hepimizin en önemli görevlerinden olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle Başka Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimiz ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, milletimizin 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’ni kutluyorum.”

Başa dön tuşu