GENEL

BİRLİK, BERABERLİK VE MÜCADELE

TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ve Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Baro Başkan Yardımcısı Av. Sabahattin Gümüş, Baro Saymanı Av. İlknur Önal, Baro Genel Sekreteri Av. Semih Gökayaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Furkan Kılıç, Av. Nevzat Elçi, Av. Duygu Özgüven, Av. Ümit Arif Özsoy, TBB Delegeleri Av. Ziya Yalaz, Av. Mutlu Tuncel, Av.Meltem Erdinç Gürcüoğlu, Av. Mustafa Çinkılıç ve Av. Badegül Bozkurt Uludağ ile  Baro’nun tahsis ettiği otobüsler, özel araçları ve havayoluyla ayrıca binlerce avukat Ankara’da ilk olarak Anıtkabir’i ziyaret etti.

Aslanlı yoldan yürüyen avukatlar, mozoleye çelenk bıraktıktan sonra saygı duruşunda bulundu.

 

"TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ, TÜRKİYE"DİR"

 

Daha sonra Av. Prof. Dr. Feyzioğlu ve beraberindeki heyet Misak-ı Milli kulesine geçti. TBB Başkanı Av.Feyzioğlu, buradaki Anıtkabir Özel Defteri"ne şunları yazdı:

 

"Aziz Atatürk; Türkiye"nin her yerinden binlerce meslektaşımızla ve halkımızla bütünleşerek yapacağımız bugünkü "söz savunmanın" toplantısı öncesinde yetkili kurumlarımız, baro başkanlarımız ve meslektaşlarımızla birlikte huzurundayız. Hep birlikte diyoruz ki, Barolar ve Türkiye, Barolar Birliği Türkiye"dir. Baroların Birliği Türkiye"nin birliğidir. “ mesajını duyurdu.

“YILMAYACAĞIZ.."

Baro Başkanı Av. Veli Küçük de ülkemizin kurucusu ve büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün huzurunda yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 
“Bugün çok hayati bir mesele için Ata’nın huzuruna çıktık. Başkanlık Divanımız, yönetim kurulu üyelerimiz, Türkiye Barolar Birliği delegelerimiz ve çok sayıda meslektaşımızla birlikte Büyük Önderimiz Atatürk’ün huzurunda bulunmanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşadık.

 

Bir mucize gerçekleştiren Türkiye’nin en önemli milli değeri Atatürk ve onun en yakın dava arkadaşı İsmet İnönü’ye minnet duygularımızı ilettik. Tebeadan yaratılan halk egemenliğine dayalı laik, sosyal, hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetinin 95 yıllık kazanımlarına, ilericilik ve devrimcilik ruhumuzla her zaman sahip çıkacağız. Türkiye Barolar Birliği ve meslek kuruluşlarımıza yönelik saldırılara asla göz yummadık, yummayacağız. Türkiye Barolar Birliği Türkiye’dir.

 

Memleketimizin çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşması, halk iradesine dayalı gerçek demokrasiye, evrensel ilkeleri benimseyen hukuk devletine, hak ve özgürlüklere, tam bağımsızlığa kavuşması için dik ve cesur duruşumuzu asla bozmadan mücadeleye devam edeceğiz, asla yılmayacağız.”dedi.

 

2. CUMHURBAŞKANIMIZ İSMET İNÖNÜ’YÜ DE ANDIK

Baro heyeti daha sonra Türkiye Cumhuriyeti’nin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’yü Anıtkabir’deki mezarı başında yad etti.

 

 

Başa dön tuşu