YÜREĞİR

BİZİM DERDİMİZ İNSAN

Yüreğir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri her gün ilçenin farklı mahallelerinde çat kapı ziyaretler yaparak ihtiyaç sahibi ailelere destek oluyor. Her daim Yüreğirlinin yanında olduklarını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, “Söz verdiğimiz gibi Yüreğirli hemşehrilerimizi asla yalnız bırakmadık. Hedefimiz; hizmetlerimizle çıtayı daha da yükseltmektir” dedi.

Yüreğir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, bünyesinde oluşturduğu özel ekiplerle her gün ilçenin farklı mahallelerinde ev ziyaretleri gerçekleştiriyor. Çoğu zaman çat kapı yapılan ziyaretlerde ailelerin ihtiyaçları tespit ediliyor. 

Yaşlı ve engelli bireylere yönelik evde bakım hizmetleri, gıda desteği, ‘Hoş geldin bebek’ paketleri ile ilçede sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneğini sergileyen Yüreğir Belediyesi, imkânlar ölçüsünde ihtiyaç sahibi ailelere destek oluyor.

Ayrıca her gün aşevinde özenle hazırlanan yemekler günlük 2 bin 580 kişiye ulaşırken, kurulan Engelli Koordinasyon Birimi ile de engelli bireyler evlerinde ziyaret ediliyor. 

‘Bizim Derdimiz İnsan’ sloganıyla çıktığımız yolda söz verdiğimiz gibi Yüreğirli hemşehrilerimizi asla yalnız bırakmadık diyen Başkan Kocaispir 'Gönül belediyeciliği' anlayışı ile her daim vatandaşlarla içiçe olduklarını söyledi.

Başkan Kocaispir, “Göreve başladığımızdan beri evde yaşlı bakım konusunda sosyal destek hizmetlerindeki arkadaşlarımız aralıksız çalışarak 3 binin üzerinde yaşlımızın evinde bakım, temizlik ve tıraş gibi ihtiyaçlarını karşıladı. Zor durumda olan yaşlı ve bakıma muhtaç hastalarımızı hastanelere götürdük, işlemlerini yaptık ve taburcu edildikten sonra evlerine ulaştırdık. Yüreğir’de Hoş geldin bebek hizmetimiz ile 4 bin yeni doğan bebeğimize hoş geldin bebek paketi dağıttık. Kaymakamlığımız ile birlikte Aşevimizden günlük 2 bin 580 ailemize sıcak yemek ulaştırıyoruz. Hedefimiz; hizmetlerimizle çıtayı daha da yükseltmektir” dedi.

 

Başa dön tuşu