GENEL

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan HDP’ye kına gönderdi

CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, hakkında verilen 1 yıl geçici çıkarma cezasının ardından bugün HDP Genel Merkezi’ne kargoyla kına gönderdi. Hakkındaki kararın hukuki değil siyasi bir karar olduğunu söyleyen ve karara tepki gösteren Özcan, uzun bir süredir HDP’nin hedefinde olduğunu belirtti ve HDP Genel Merkezi’ne gönderdiği kına paketi göndererek ‘Bir tanesini terör örgütü lideri Öcalan’a göndersinler. Bir tanesini de o Kandil’deki Karayılan şerefsizine göndersinler diye bu kınaları hazırladık’ dedi.

Parti üyeliği askıya alınan Tanju Özcan, hakkında verilen karara tepki göstermiş ve bu kararın siyasi bir karar olduğunu söylemişti. Dünden bu yana gündemden düşmeyen kararın ardından bugün HDP Genel Merkezi’ne kına gönderen Tanju Özcan’ın kargo şubesi önünde gazetecilere yaptığı açıklama çok konuşuldu. Kendisinin uzun bir süredir HDP’nin hedefinde olduğunu ve CHP’den ihraç edilmesinin istendiğini söyleyen Özcan, ‘Vatan hainleriyle oturup konuşulacak herhangi bir mevzumuz söz konusu dahi olamaz’ ifadelerini kullandı.

‘HDP’LİLER CHP’DEN İHRAÇ EDİLMEMİ İSTİYOR’

CHP Yüksek Disiplin Kurulu tarafından alınan kararlar CHP üyeliği geçici olarak askıya alınan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bugün PTT’ye giderek HDP Genel Merkezi’ne kargoyla kına gönderdi. Kargo şubesi önünde kendisini bekleyen gazetecilere açıklama yapan Özcan, uzun bir süredir HDP’nin hedefinde olduğunu belirtti. Sığınmacılar ile ilgili söylediği sözler ve bunların terör örgütüyle bağlantısını ortaya koyan açıklamaları sebebiyle HDP’nin hedefinde olduğunu aktaran Özcan, ‘HDP’liler açık bir şekilde çıkıp benim CHP’den ihraç edilmemi resmen talep ettiler. Dün de onları ziyadesiyle mutlu eden bir karar çıktı parti Yüksek Divan Kurulumuzdan. 1 yıl süreyle CHP ile üyelik bağım askıya alındı. Yani geçici olarak ihraç edildim’ dedi.

HDP’LİLERE YAKMASI İÇİN KINA GÖNDERDİ

Hakkında verilen karar sonrasında PTT’ye gelerek HDP’lilere yakması için kına gönderdiğini söyleyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, ‘Bugün niye PTT’nin önüne geldim? Bugün bu terör örgütü uzantılarına, HDP’nin yöneticilerine kına göndermek için geldim. Yani bunun anlamını herhalde herkes bilir.’ dedi. Elindeki kına paketini göstererek, ‘Bunlardan birkaç adet var. Hepsini HDP Genel Merkezi’ne gönderiyorum da yeterli miktarda genel merkezde bulundursunlar bu kınayı. Bir tanesini terör örgütü lideri Öcalan’a göndersinler. Bir tanesini de o Kandil’deki Karayılan şerefsizine göndersinler diye bu kınaları hazırladık’ ifadelerini kullandı.

‘PARTİMLE GÖNÜL BAĞIMI KESEMEZLER’

13 Haziran 2023 tarihine kadar cezalı olduğunu ve 13 Haziran’da cezasının sona ereceğini söyleyen Özcan, ‘Nasip, kısmet olursa 13 Haziran’da tedbirli olduğum için zaten 4 ayını tamamladım. 13 Haziran’da da evime, yuvama, CHP’ye geri döneceğim. Ben hep söylemiştim. İhraç kararı, geçici ihraç kararı çıkarsa benim partiyle hukuki bağımı kesebilirler. Ama benim partimle gönül bağımı asla kesemezler. Bugün de bu sözlerimin arkasındayım’ dedi.

 

Başa dön tuşu