GENEL

BOTAŞ sevgisi dinmeyecek

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) genel kurulunda Adana’da doğan Botaş Spor’un kurulduğu kentte kalması gerektiğine işaret eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, bu kez Adana Adnan Menderes Kapalı Spor Salonu’nda basketbolseverlerin Botaş Spor’un Adana’da kalmasına yönelik çağrılarına kayıtsız kalmadı.
 

Botaş Spor’un minik yıldızlarının Adana Fenerbahçe Basketbol minikler takımına karşı oynadığı karşılaşmayı taraftarların yanı sıra Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Adana Şube Başkanı Adnan Poyraz ve yıldızların aileleriyle birlikte izleyen Tümer, düzenlenen imza kampanyasına da destek verdi.
 

“ÇOCUKLARIMIZ, KENDİ HAKKINI SAVUNUYOR”
Spor Salonu’nda bir de konuşma yapan Tümer, Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nde mücadele eden BOTAŞ Spor'un Ankara'ya taşınma kararının değişmesi gerektiğini belirtti. Tümer, "BOTAŞ Adana'da kurulan bir kulüptür ve Adana’da kalmalıdır” dedi.

 

Kulübün Adana'da kalması için yoğun bir mücadele verdiklerini vurgulayan Tümer, şunları söyledi:
 

"Aileleri ve basketbol takımının hocalarını hakkını koruyan bireyler yetiştirdikleri için kutluyorum. Botaş Spor, Adana’nın bir değeridir.

 

Çocuklarımız kendi haklarını ve yaşam biçimlerini savunuyor. BOTAŞ Kadın Basketbol Takımı, BOTAŞ'ta çalışan ailelerin kurduğu bir takım. BOTAŞ, Adana'da kurulan bir kulüptür ve Adana'nın bu takıma ihtiyacı var. Biz de Adana'da kalması için gerek mecliste gerekse kentte yoğun temaslarımızı sürdürüyoruz.

 

Bu mücadeledeki gücümüzü de herhangi bir siyasi kimlikle değil tamamen Adanalılardan ve BOTAŞ'ı geleceğe taşıyan ailelerden, miniklerden, büyüklerden ve tüm BOTAŞ'lı basketbolculardan alıyoruz. Adana halkının ve medyasının da BOTAŞ'ın Adana'da kalması için mücadele etmesi, bizim temaslarımızı güçlendiriyor. Takımımızın Adana’da kalacağına inanıyorum.”

Başa dön tuşu