MEDYA

Böylesi ne görüldü ne duyuldu! Müge Anlı’da çok kimlikli, bol vaatli dolandırıcılık hikayesi

ATV’de yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programında her gün akıllara durgunluk veren bir konu ekranlara taşınıyor. Bugün de gündeme gelen dolandırıcılık hikayesi herkesi şaşkına çevirdi. Aynı dolandırıcı yıllardır farklı kimliklerle çok sayıda kadını ağına düşürdü.

ATV’de yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programı yeni sezona başladı. Müge Anlı’nın gönderme getirdiği hikayeler içinde bildiğiniz üzere cinayet dosyaları, kayıt dosyaları ve dolandırıcılık olayları yer alıyor. Bu defa öyle bir dolandırıcılık konusu açıldı ki Böylesi daha önce ne görüldü ne de duyuldu. Aynı kişi tarafından mağdur edilen onlarca kadın ortaya çıkarken söz konusu dolandırıcının daha önce de farklı isimlerle gazetelere kadar düştüğü öğrenildi.

Araştırmacı gazeteci Müge Anlı’nın sunumu ile ATV ekranlarında hafta içi her gün yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programında akıllara durgunluk veren bir dolandırıcılık olayı gündeme geldi. Programa katılan mağdur Bir Kadın evlilik vaadiyle kandırıldığına ve binlerce lirasının alındığını iddia etmişti. Dükkana müşteri olarak gelen ve daha sonra da kendisi ile yakınlık Kur’an bir kişi tarafından dolandırıldığını iddia eden kadın her şeyin yalan olduğunu daha sonradan öğrendiğini anlatmıştı. Sahte kimlikle kendini kandıran kişinin Emrah Özdemir isimli biri olduğunu öğrenen kadın soluğu Müge Anlı ile Tatlı Sert programında aldı. Kadının programa katılması ile birlikte tüm gerçekler ortaya çıktı.

YILLAR ÖNCEKİ GAZETE HABERLERİ BULUNDU

Yaklaşık 500 bin liraya yakın dolandırılan kadının anlattığı kişinin 2012 yılında gazetelerde de geniş yer bulan Emrah Özdemir isimli bir dolandırıcı olduğu ortaya çıktı. Henüz 18 yaşındayken dolandırıcılık yapmaya başlayan Emrah Özdemir’in yapılan kontrollerinde çift kişilikli olduğunun tespit edildiği de gazete haberlerinde yer aldı. Defalarca dolandırıcılık sebebiyle hakkında işlem yapılan Emrah Özdemir’in mağdurları arasında Taksi şoförleri, avukatlar yer alıyor. Aynı zamanda çok sayıda kadının da dolandırıcı Emrah Özdemir tarafından mağdur edildiği öğrenildi.

Yıllar önceki Gazete haberinde Emrah Özdemir ile ilgili dikkat çeken başka bir detay daha vardı. İddiaya göre o dönem gözaltına alınan Emrah Özdemir “dolandırmadan duramıyorum” demişti.

LİMAN SAHİBİYİM DİYEREK KANDIRMIŞ

Dolandırıcılık iddialarının hedefinde olan Emrah Özdemir’in hemen hemen aynı yöntemleri kullanarak onlarca kadını kandırdığı ortaya çıktı. Son mağdura olduğu gibi birçok kadına Liman sahibi ve çok zengin bir ailenin Oğlu olduğu söylediği tespit edilen Emrah Özdemir’in Şu anda da adli kontrol şartı ile serbest olduğu belirlendi. Çok sayıda Mağdurun ortaya çıkması ile birlikte Müge Anlı mağdurlara çağrıda bulundu. Dosyaların birleştirilmesinin önemli olduğunu söyleyen Müge Anlı, kadınların aynı anda savcılığa gitmesi için yardımcı olacaklarını dile getirdi.

Ayrıca mağdur kadınlar, Emrah Özdemir’in kendilerini dolandırıldıklarını anladıktan sonra silah zoruyla tehdit ettiğini de öne sürüyor. Müge Anlı aynı zamanda Emrah Özdemir’e kendisini savunması için çağrıda bulunarak programa bağlanmaya davet etti.

Başa dön tuşu