GENEL

Akaryakıt alacaklar bekleyin! 130 TL birden düştü, benzin, motorin, LGP hepsine indirim var!

Akaryakıt zam haberleri son dönemlerde Türkiye’nin kanayan yarası haline geldi. Hemen hemen her gün değişen fiyatlar nedeniyle vatandaşlar da artık isyan etme noktasına gelmiş durumda. Ama bu defa müjdeli haberimiz var. Akaryakıta yeni indirim kapıda. Çünkü Brent petrol fiyatlarında büyük çöküş yaşanıyor. Tam 130 TL birden düştü, pompaya da indirim kapıda.

Akaryakıt alacaklar bekleyin! 130 TL birden düştü, benzin, motorin, LGP hepsine indirim var! Akaryakıt zammı haberleri vatandaşları son dönemlerde canından bezdirmeye devam ederken bugün güzel ve müjdeli bir haber geldi. Cuma günü 110 Dolar seviyelerine kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatında bugün gerileme yaşandı. Haftanın ilk işlem gününde Brent petrol fiyatları 103 $’a kadar geriledi. Brent petrolün düşüşüyle birlikte pompa fiyatlarında da indirim olacağı tahmin ediliyor. Peki, akaryakıt indirimi ne zaman gelecek? Benzin, motorin ve LPG fiyatları düşüyor mu?

Türkiye’de hızla artan akaryakıt fiyatları artık rekor seviyeye ulaşmış durumda. Bu sebeple vatandaşlar akaryakıt indirimi haberlerini yakından takip ediyor. Hatta son durum dönemlerde akaryakıt indirimleri neredeyse altın fiyatları ve döviz fiyatları kadar takip edilen başlıklar arasında yer alıyor. Neyse ki akaryakıt indirimi bekleyenlere güzel haber biraz önce verildi. Geçtiğimiz hafta cuma günü işlem gününü 110 DOLARA seviyelerinde kapatan Brent petrolün varil fiyatı düşüşe geçti.

BRENT PETROL FİYATLARI 103 DOLARA GERİLEDİ

Geçtiğimiz hafta cuma günü 110 $ seviyelerine kadar yükselen brent petrol fiyatları bugün itibari ile düşüşe geçti. Özellikle Çin ve Japonya’nın imalat verilerinde yaşanan düşüşün petrol fiyatlarının yakından etkilediği düşünülüyor. Çin’den gelen talebinde azalmasıyla birlikte Brent petrol fiyatları ve diğer enerji fiyatları geriledi. Diğer yandan bu düşüşün pompa fiyatlarına yansıyıp yansımayacağını merak ediliyor. Özellikle Türkiye’de petrol fiyatlarını belirleyen tek etken dünyadaki ham petrol fiyatlarının olmaması ve tabii ki de döviz kurunun giderek yükselmesi pompa fiyatlarına etkiliyor.

BENZİN, LPG VE MOTORİN FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

Dünyada ham petrol fiyatlarının gerilemesi ile birlikte Türkiye’de de pompa fiyatlarında indirim beklentisi oluştu. Benzin motorin fiyatları düşecek mi sorusunun yanıtı vatandaşlar tarafından da yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. Ancak şu ana kadar motorin fiyatları ile ilgili bir indirim beklentisi oluşmadı. Sektör kaynaklarının bir indirim olması halinde ilerleyen günlerde duyuracağı düşünülüyor.

Başa dön tuşu