YAŞAM

Bu belirtiler varsa hemen doktora gidin! O hastalığa yakalanmış olabilirsiniz

Eğer sizde bu belirtiler varsa hemen doktorun yolunu tutun. O hastalığa yakalanmış olabilirsiniz.

Hepimiz daha önce diyabet hakkında bir şeyler duyduk. Bir kişinin kan şekeri seviyesinin çok yükselmesine neden olan ömür boyu süren bir durumdur. İki tür diyabet vardır, ancak açık ara en yaygın olanı tip 2’dir. Birleşik Krallık’ta diyabetli kişilerin yüzde doksanı tip 2’ye sahiptir. Bu tipte vücut yeterli insülin üretmez veya hücreleri yeterli düzeyde insülin üretmez. insüline tepki verir. Şeker hastalığının belirtileri çok belirsizdir, ancak bu belirtilerden birden fazlasını fark ederseniz, doktorunuzu ziyaret etmek isteyebilirsiniz.

Pek çok insan bilmeden şeker hastalığından muzdariptir.

TUVALET

Şeker hastalığınız varsa, vücudunuz şekeri parçalayan bir madde olan insülini yeterince üretmez. Bu, kanınızda vücudunuzun kurtulmak istediği çok fazla şeker olduğu anlamına gelir. Bu, daha sık idrara çıkmanıza neden olur. Tuvalete yaptığınız ziyaretlerin çok sıklaştığını ve gece boyunca birden çok kez idrara çıkma dürtüsü hissettiğiniz için uyandığınızı fark ediyor musunuz? Şeker hastalığınızın bir işareti olabilir.

SUSUZLUK

Bu belirti, bir öncekinin mantıklı bir ilerlemesidir. Çok tuvalete gitmeniz gerektiğinden, sürekli susadığınızı da hissedersiniz. En kötüsü, bazı insanların susuzluğunu kola veya meyve suyuyla gidermeye çalışmasıdır, bu da daha fazla şeker tüketerek işleri daha da kötüleştirdikleri anlamına gelir.

KÖTÜ NEFES KOKUSU

Tüm susuzluktan dolayı nefesiniz de kokmaya başlayacaktır. Bunun yanı sıra, vücudunuz şeker yerine yağ yakmaya başlayabilir: Bu, ketoz adı verilen bir süreçtir. Ketojenik diyet uygulayan kişiler bu süreci kendileri harekete geçirir. Ketojenik bir diyet uygulamıyorsunuz, ancak nefesiniz çok tatlı mı yoksa aseton gibi mi kokuyor? O zaman siz fark etmeden vücudunuz ketozise girmiş olabilir.

GÖRÜŞÜNÜZ ÇOK İYİ DEĞİL

Bulanık görme, kadınlarda diyabetin yaygın bir belirtisidir. Şeker seviyelerinin çok yüksek olması nedeniyle, gözünüze sıvı girebilir ve bu da bulanık görmeye neden olur. Gözlükçüye gitmeyi tartışıyor musunuz, ancak bu diğer belirtilerden bazılarını da yaşıyor musunuz? Önce doktorunuzu ziyaret etmek isteyebilirsiniz. Glikoz seviyeleriniz normale dönerse, görüşünüz de tekrar iyileşir.

ELLERİNİZ VE AYAKLARINIZ ÇOK TİTRİYOR

Kollarınız ve bacaklarınız çok mu titriyor ve sık sık elleriniz veya ayaklarınız uyuyormuş gibi hissediyor musunuz? Bu aynı zamanda şeker hastalığının bir belirtisi olabilir. Bu durumda, bu karıncalanma, kanınızın artık düzgün şekilde akmamasından kaynaklanır.

KOLAY İYİLEŞMİYORSUNUZ

Kan şekeri seviyeniz çok yüksekse, küçük yaralar ve morluklar normalden daha yavaş iyileşir. Ayrıca, kanınızdaki şeker bakterileri harekete geçirebildiğinden enfeksiyon riskiniz de yüksektir.

ANİ KİLO KAYBI

Aniden, denemeden kilo verirseniz, bu, biri diyabet olan birkaç farklı şeye işaret edebilir. İnsülin şekeri kanınızdan hücrelerinize taşır ve bu da enerji sağlar. Yeterli insülininiz yoksa, vücudunuzun başka bir şeyi yakması gerekecektir: yağ ve kaslar. Bu, aniden çok kilo vermenize neden olur. Altı ay içinde vücut ağırlığınızın yüzde 5 ila 10’unu kaybettiyseniz, bir doktora gitmeniz gerekir.

HER ZAMAN YORGUN HİSSETMEK

Diyabet, karbonhidratları glikoza dönüştürmemenize neden olduğu için vücudunuzun ana enerji kaynağı yoktur. Bu, iyi bir uyku ritmine sahip olmanıza rağmen kendinizi çok yorgun hissetmenize neden olabilir. Elbette yorgun hissetmenin başka nedenleri de olabilir, ancak bu belirtiyi bahsettiğimiz diğer belirtilerle birlikte yaşıyorsanız şeker hastalığınız olabilir.

MAYA ENFEKSİYONU

Bir kadın olarak, şeker hastalığınız varsa maya enfeksiyonlarını daha sık yaşayabilirsiniz. Kanınızdaki tüm şeker nedeniyle, maya çok “beslenir” ve bu da enfeksiyonları daha sık yaşamanıza neden olur. Birkaç ay içinde birden fazla enfeksiyon geçirdiniz mi? Bu, kan şekeri seviyelerinizin çok yüksek olduğunun bir işareti olabilir.

SİYAH NOKTALAR

Boynunuzda, koltuk altlarınızda veya kasıklarınızda aniden siyah noktalar mı oluştu? Bu şeker hastalığına işaret edebilir. Kadınlarda PCOS’u (polikistik over sendromu) da gösterebilir.

KAŞINTI

Kan şekeri seviyesi yüksek olan birçok diyabet hastası kaşıntıyı daha sık yaşar. Şeker mantar enfeksiyonlarını beslediği için cildinizde enfeksiyon gelişebilir ve bu da kaşıntıya neden olur.

Bu semptomların çoğunu tanıyor musunuz? O zaman bir doktora gitmek isteyebilirsiniz.

Başa dön tuşu