GENEL

Bu gurur verici destan hepimizindir

Salgın nedeniyle Türk milletinin bayram coşkusunu yüreklerinde yaşadığını belirten Halid Milli, "Bu gurur verici destan hepimizindir. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı canı gönülden büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Her ne kadar alanlara çıkıp bayraklarımızla bayram heyecanını yaşayamasak da yüreklerimiz bayram sevinci ve bağımsızlık gururuyla dolup taşıyor" dedi.

"BU ONURU YAŞATANLARI ŞÜKRANLA ANIYORUZ"

19 Mayıs 1919 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla başlayan Milli Kurtuluş Savaşı’nın 101'inci yıldönümü ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınlayan ADANAGİAD Başkanı Halid Milli, "Tüm imkansızlıklara rağmen 19 Mayıs 1919’da başlayan Milli Mücadelemizin 101'inci yıldönümünü kutlamanın gururunu ve onurunu yaşıyoruz. Yokluk ve çaresizlik dinlemeden bağımsızlık aşkıyla ülkemizi işgal eden yedi düvele karşı destan yazan kahramanlarımız, Türk milletinin vatanı için neler yapabileceğini tüm dünyaya ilan etmiştir. Bu onuru bizlere yaşatan Ebedi Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle vatanımız için canı ve kanıyla bedel ödeyen aziz şehitlerimizi, yiğit gazilerimizi ve isimli-isimsiz tüm kahramanlarımızı şükran, rahmet ve özlemle anıyoruz" diye konuştu.  

"BAYRAĞIMIZI DALGALANDIRALIM"

İşgale karşı 19 Mayıs 1919'da başlayan Milli Kurtuluş Savaşı'nın dünyanın ezilen ve sömürülen bütün halklarına ilham verip örnek olduğunu dile getiren ADANAGİAD Başkanı Halid Milli, şunları ifade etti:
"Her zaman övündüğümüz ve tarihte başka bir örneği bulunmayan bu kahramanlık destanını yazanlara sözümüz var. Size ne kadar şükran duysak azdır. Bizlere emanet ettiğiniz güzel ülkemizi, milli ve manevi değerlerimizi, kutsal emanetlerimizi sonsuza kadar yaşatacağız. Bu duygularla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyoruz. Tüm vatandaşlarımızı bu büyük gurur gününü kutlamak için balkonlardan şanlı Türk bayrağını dalgalandırmaya ve İstiklal Marşımızı haykırmaya davet ediyoruz." 

Başa dön tuşu