YAŞAM

Bu kek tehlikeli derecede kolay! Limonlu kupa keki bir kez yiyince her gün yapmak isteyeceksiniz

Baştan uyarıyoruz! Bu kek o kadar kolay ve lezzetli ki her gün yapmak ve yemek isteyeceksiniz. Kilo almak isteyenler için birebir olan limonlu kupa keki tarifimizi sakın kaçırmayın.

Kupa kekleri hakkında pek çok harika şey var ve onları bilmek onları sevmektir. Daha önce bir kupa pasta denemediyseniz, o zaman tamamen kaçırıyorsunuz ve bu, bir tane denemek için harika bir bahane. Kupa kekleriyle ilgili en harika şeylerden biri, fırında pişirdiğiniz gibi aynı tadı almaları, ancak mikrodalgada yapmaları yalnızca bir dakikadan biraz fazla sürmeleridir. Bu nasıl basit? Kupa keki ayrıca tek başınıza yiyecekseniz size mükemmel bir tek porsiyon sunar, tatlıya düşkünlüğünüzü gidermeye yardımcı olacak doğru miktardır.

SADECE BİR DAKİKADA HAZIR

Kupa kekleri hakkında pek çok harika şey var ve onları bilmek onları sevmektir. Daha önce bir kupa pasta denemediyseniz, o zaman tamamen kaçırıyorsunuz ve bu, bir tane denemek için harika bir bahane. Kupa kekleriyle ilgili en harika şeylerden biri, fırında pişirdiğiniz gibi aynı tadı almaları, ancak mikrodalgada yapmaları yalnızca bir dakikadan biraz fazla sürmeleridir. Bu nasıl basit? Kupa keki ayrıca tek başınıza gidiyorsanız size mükemmel bir tek porsiyon sunar, tatlıya düşkünlüğünüzü gidermeye yardımcı olacak doğru miktardır.

Tarif geliştirici Jaime Shelbert, kabarık, hafif, narenciye ve lezzetli olan bu limonlu kek tarifi hazırladı. Shelbert, “Kendimi aniden tatlı bir şey isterken bulursam bu tarifin ne kadar hızlı ve kolay olduğunu seviyorum” diyor. “Ayrıca tek porsiyon, bu yüzden bütün bir pastayı pişirmek zorunda değilim!” Shelbert, “Kupa yöntemi, akşam yemeğinden hemen sonra veya herhangi bir zamanda bir kişi için tatlı yapmak veya tüm pastayı pişirmek zorunda kalmadan paylaşmak için harika” diye ekliyor. Keki seviyorsanız – özellikle limon aromalı kekİ – o zaman hadi başlayalım…

LİMONLU KUPA KEK İÇİN MALZEMELERİ TOPLAYIN

Bu limonlu kupa keki yapmak için yapmanız gereken ilk şey malzemelerinizi toplamak. Tereyağı, şeker, süt, limon (suyacağınız ve lezzetlendireceğiniz), un, kabartma tozu, tuz ve şekerleme şekerine ihtiyacınız olacak. Tüm malzemeleri hazırladıktan sonra başlayabilirsiniz.

TEREYAĞI VE ŞEKERİ BİRLEŞTİRİN

Bu lezzetli ve kolay kupa pastasına başlamaya hazır mısınız? İlk olarak, mikrodalgaya uygun bir kupa seçin. Çoğu kupa, sıcak eşyaları tutmaları gerektiği için olmalıdır, ancak iki kez kontrol etmek her zaman iyidir. Ardından tereyağını alın ve bardağa dökün. Bir hatırlatma olarak, onu önceden eritmeliydin. Shelbert, “Tereyağını eritmek için mikrodalgada pişiriyorum” diyor. Yanmaması için birkaç saniye aralıklarla yaptığınızdan emin olun. Ardından, şekeri atın ve ikisini birleştirmek için karıştırın.

SÜTÜ VE DİĞER MALZEMELERİ EKLEYİN

Bu harika pastayı oluşturan birkaç parça daha var, bu yüzden eklemeye devam edin. Devam edin ve sütü bardağa ve ardından 2 yemek kaşığı limon suyuna atın. Dahil etmek için tekrar karıştırın. Bu, ıslak malzemelerinizi oluşturur.

Ardından, un ve kabartma tozu da dahil olmak üzere kuru malzemeleri atın. Bu noktada, harika ve taze limon aromasını dengelemek için doğru miktarda tuzluluk sağlayan tuzu da atabilirsiniz. Birleştirmek için tekrar karıştırın ve ardından limon kabuğu rendesi atın.

PASTAYI MİKRODALGADA PİŞİRİN

Bu, tüm hazırlık çalışmaları için yapar! Artık kek mikrodalgaya girmeye hazır. Yaklaşık 60 saniye boyunca içeri sokun. Shelbert, pişirme süresinin 75 saniyeye kadar çıkabileceğini paylaşıyor, ancak her mikrodalga farklı olduğu için 60 saniyede kontrol etmelisiniz. Pastayı kontrol etmenin ve yapıldığından emin olmanın iyi bir yolu var. Shelbert, “Pastanın ortası ayarlandığında, artık ıslak olmadığında ve dokunuşa geri döndüğünde yapıldığını biliyorum,” diye paylaşıyor.

PUDRA ŞEKERİNİ SERP VE SERVİS YAP

Yapmanız gereken son şey glazeyi bir araya getirmek. Endişelenme, bu kısım gerçekten çok kolay. Sadece bir kase alın ve pudra şekerini ve kalan limon suyunu atın. Birleştirmek için onları birlikte çırpın. Şeker ve limon suyunu istediğiniz kıvama gelecek şekilde ayarlayabilirsiniz. Kupa kekinin üzerine gezdirin. Pastayı kupada servis edebilir veya tabağa aktarabilirsiniz. Shelbert, “Tatlı olarak çay veya kahve ile servis yapın” diyor. “İsterseniz üzerine krema yerine krem ​​şanti veya dondurma koyabilirsiniz.”

Bir şey kaldı mı? Shelbert, “Artıklar, varsa, buzdolabında 3 güne kadar kalacak” diyor. Ancak bunun tek kişilik bir tatlı olduğunu düşünürsek, artık yemek artıkları için endişelenmenize gerek olmadığını düşünüyoruz!

LİMONLU KUPA KEK TARİFİ

İçindekiler

1 yemek kaşığı tereyağı, eritilmiş

2 yemek kaşığı şeker

3 yemek kaşığı süt

2 yemek kaşığı + ½ çay kaşığı taze sıkılmış limon suyu, bölünmüş

¼ su bardağı un

½ çay kaşığı kabartma tozu

⅛ çay kaşığı tuz

2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi

2 yemek kaşığı pudra şekeri

Yapılışı

Bir kahve fincanında eritilmiş tereyağı ve şekeri birleştirin. Birleştirmek için karıştırın.

Kupa malzemelerine süt ve 2 yemek kaşığı limon suyunu ekleyin ve karıştırın.

Un, kabartma tozu ve tuzu ıslak malzemelere ekleyin ve karışana kadar karıştırın. Limon kabuğu rendesini karıştırın.

Kupayı mikrodalgaya koyun ve ortası ıslanmayana ve sertleşene kadar 75 saniye ısıtın. Mikrodalga pişirme süreleri değişiklik gösterdiğinden pastayı 60 saniyede kontrol edin.

Pudra şekeri ve kalan ½ çay kaşığı limon suyunu karıştırarak glazeyi hazırlayın. İstenilen kıvama ulaşmak için şeker ve limon suyunu gerektiği gibi ayarlayın. Mug kekin üzerine glazeyi gezdirin.

Pastayı bardağa servis edin veya bir tabağa çevirin.

Besin değerleri

Başa dön tuşu