YAŞAM

Bunu yapan bir daha pastaneden almıyor! Pastane usulü kıyır kıyır tam ölçü kandil simidi tarifi

Hazırlaması ve pişirmesi çok kolay kıyır kıyır pastane usulü tam ölçü kandil simidi tarifi. Mevlid kandilinde pastaneden almak yerine kendi evinde kandil simidi yapmaya isteyenler için özel tarif…

Mevlid Kandili İslam alemi tarafından heyecanla karşılandı. Birçok kişide bugün kandil simidi yapmak üzere tam ölçü kandil simidi tarifi araştırmaya başladı. Hem hazırlaması hem de pişirmesi çok kolay olan kıyır kıyır kandil simidi yapmak istiyorsanız bu tarif tam size göre. Pastene usulü kıyır kıyır kandil simidi tarifi haberimizin devamında…

İslam alemi tarafından büyük heyecanla beklenen Mevlid Kandili geldi çattı. Bugün birçok kişinin evinde Kandili telaşı var. Kandillerin vazgeçilmezi olan kandil simidi artık evlerde de yapılabiliyor. Üstelik vereceğimiz Bu kandil simidi tarifi ile aynı pastaneden alınmış gibi yapılabiliyor. Bunu yapan bir daha pastaneden kandil simidi almıyor. Pastane usulü kıyır kıyır tam ölçü kandil simidi tarifi haberimizin devamında…

PASTANE USULÜ TAM ÖLÇÜ KANDİL SİMİDİ MALZEMELERİ

Evde kıyır kıyır kandil simidi yapmak istiyorsanız verdiğimiz ölçülere birebir olarak uymanızı tavsiye ediyoruz. Evde pastane usulü tam ölçü kandil simidi yapmak için malzemeler şu şekilde;

Yarım çay bardağı sıvı yağ

125 gram tereyağı (yarım paket)

1 çay kaşığı tuz

2 yemek kaşığı yoğurt

3 su bardağı + 2 yemek kaşığı un

1 tatlı kaşığı mahlep (evde varsa)

1 yemek kaşığı sirke

1 yumurta sarısı ( beyazı dışına)

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 yemek kaşığı şeker

EVDE KANDİL SİMİDİ YAPILIŞI

Büyük bir yoğurma kabının içerisinde oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı, sıvı yağ, yumurta sarısı, yoğurt, 30, sirke ve şekeri alın. Yoğurma kabına aldığınız malzemeleri bir süre ellerinizle karıştırın.

Ardından aynı kabın içerisine kabartma tozu, un ve mahlebi ekleyerek yoğurun. Özellikle pastaneden alma kandil simitleri ne benzemesi ve güzel kokması için mahlep önemli. Ancak evinde mahlep bulunmayanlar kullanmak zorunda değil. Yoğurma kabının içerisine unu eklerken yavaş yavaş ve kontrollü bir şekilde ekleyin ki hamurunuz pürüzsüz olsun.

Yoğurma işlemi bittikten sonra hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve önce Elinizde yuvarlayın. Daha sonra da tezgah üzerinde ya da bir hamur açma matı üzerinde ileri geri sürterek Simit şeklinde verebilirsiniz.

Hazırladığımız simitleri önce yumurta Akına ardından da susama bulayın. Susamları kullanmadan önce tava içinde hafif Çaka vurabilir koyu renkli olmalarını sağlayabilirsiniz. Ancak bu zorunlu değildir.

Ardından pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisinin içerisine birbirine değmeyecek şekilde simitleri yerleştirin.

Fırını önceden 180 derecede ısıtın ve simitleri fırına vererek 15-20 dakika kontrollü şekilde pişirin.

EVDE PASTANE USULÜ KANDİL SİMİDİ YAPMAK İÇİN PÜF NOKTALARI

Kandil simidinin hoş kopması ve pastaneden alınmış gibi olması için mahlep kullanılabilir

Kandil simidinin daha kıyır kıyır olması için sirke kullanmanız şarttır. Merak etmeyin sirkenin tadı simitte hissedilmeyecek.

Tam anlamıyla bir pastane usulü kandil simidi görüntüsü almak için susamları teflon tavada tahta kaşıkla sürekli karıştırarak birkaç dakika kavurun.

NOT: Verdiğimiz ölçülerle 35 40 adet kandil simidi yapabilirsiniz.

Başa dön tuşu