GENEL

Denizli’de düşen yangın söndürme helikopterinde 2 kişi hayatını kaybetti

Muğla’nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangınını söndürmek üzere havalanan Rusya’ya ait helikopter Denizli’de düştü. Meydana gelen helikopter kazasında 2 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi de yaralandı. Yangın söndürme helikopterinin saat 16.10 sularında Denizli Çardak ilçesinde bağlı Gemiş Mahallesi yakınlarında düştüğü bilgisine yer verildi.

Marmaris’te ormanlık alanda çıkan ve şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen yangına havadan ve karadan müdahale edildi. Çok sayıda itfaiye ekibinin karadan müdahale ettiği yangına havadan ise helikopterlerle müdahaleler devam etti. Marmaris’teki orman yangınına müdahale etmek üzere görevlendirilen Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı bir yangın söndürme helikopterinin ise Denizli’de düştüğü açıklandı. Helikopter kazasında maalesef 2 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı.

YANGINA MÜDAHALE İÇİN GÖREVLENDİRİLMİŞTİ

Muğla’nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda başlayan yangın şiddetli rüzgarın etkisiyle giderek büyüdü. Yangına havadan ve karadan müdahale başlarken hızla büyüyen ve gökyüzünü kaplayan siyah dumanlar ilçe merkezinin pek çok noktasından görüldü. Marmaris orman yangınına müdahale için görevlendirilen Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Rus yapımı yangın söndürme helikopteri saat 16.10 sularında Denizli’nin Çardak ilçesine bağlı Gemiş Mahallesii yakınlarında düştü. Bölgedeki özel bir şirkete ait tuz depolama sahasına düşen helikopter için tüm ekipler seferber oldu.

2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Yangın söndürme helikopterinde bulunan 7 personelden 2’sinin hayatını kaybettiği, 5’inin de yaralandığı açıklandı. Yaralılardan birinin durumunun ise ağır olduğu bilgisine ulaşıldı. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla hastaneye sevk edilerek tedavi altına alındı. Helikopterde bulunan mürettebatın isimleri de açıklandı. Rus yapımı yangın söndürme helikopterinde Türk pilot Ömer Kaan Çakır, Orman Genel Müdürlüğü Temsilcisi Kenan Erdem, kaptan pilot İlya Ivesenkhıo, ikinci pilot Egor Turkov, mühendis Aleksandr Lakovlev, teksnisyenler Alexey Volkov, Georgıı Onunchin’in bulunduğu bildirildi.

TARIM VE ORMAN BAKANI’NDAN AÇIKLAMA

Yaşanan helikopter kazasının ardından açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, ‘Orman yangınlarıyla mücadelede büyük özveriyle çalışan 2 kahramanı Denizli’de düşen helikopterde kaybettik. Hayatını kaybeden Rus mürettebatın ailelerine ve Rus halkına sabır diliyorum. Tedavileri devam eden 5 kardeşimize Rabb’imden acil şifalar temenni ediyorum.’ ifadelerini kullandı.

Başa dön tuşu