BÜYÜKŞEHİR

Büyükşehir çalışıyor Adana dönüşüyor

Adana Büyükşehir Belediyesi, şehrin eksiklerini gidermek, vatandaşın ihtiyaçlarına cevap vermek için kentin dört bir yanında yoğun şekilde çalışmayı sürdürüyor. Son yılların en büyük asfalt hamlesini başlatan ve koronavirüs salgınına rağmen bu konuda hız kesmeyen Adana Büyükşehir Belediyesi, son olarak Sarıçam ilçesi İstiklal Mahallesi’nde asfaltlama çalışması gerçekleştirdi.

İstiklal Mahallesi’ndeki 1100 metre uzunluğunda 12 metre genişliğindeki Buruk Caddesi’nde asfaltlama çalışması yapıldı. Yol yeni haliyle hizmete girdi.

135 KM’LİK BİSİKLET YOLU HEDEFİNE DOĞRU İLERLENİYOR…

Adana Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bir yandan da bisiklet yollarının yapımını sürdürüyor. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın 135 km’lik bisiklet yolu hedef ve talimatına uygun şekilde çalışan ekipler, Mustafa Kemal Paşa Bulvarı ve Kasım Gülek Bulvarı’ndaki bisiklet yollarını tamamladı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, bisiklet kullanımına hem pandemi döneminde ulaşım sırasında insanların bir arada olmasını engellemesi, hem de küresel ısınmayı önlemeye yönelik bir ulaşım şekli olduğu için, bisiklet yollarının yapımına büyük önem veriyor.

Mustafa Kemal Paşa Bulvarı, Valilik Kavşağı ile ASKİ şantiyesi arasında kalan 3200 metre uzunluğunda 4 metre genişliğinde ve Kasım Gülek Bulvarı’nda 830 metre uzunluğundaki bisiklet yolu ile 830 metre uzunluğundaki yan yol çalışmaları tamamlandı.

Başa dön tuşu