SİYASET

Sağlık Bakanlığında çalışanlar arasındaki ayırıma son verilmeli

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak, Sağlık Bakanlığında çalışan personellerin yaşadığı sorunları ve statülerinden dolayı ortaya çıkan ayırımcılığı gündeme getirdi. 

 

KADRO BEKLEYEN SAĞLIK ÇALIŞANLARI

 

Çalışanlar arasında ayrım yapılmasının ciddi sorunlar yarattığını anlatan Gürer, Hastane bilgi işlem çalışanları, görüntüleme merkez çalışanları ve diğer birim çalışanları kadro beklemediğini vurguladı.

 

AMBULANS ŞOFÖRLERİ MAĞDUR

 

112 acil ambulans şoförlerinden işçi statüsünde görev yapanların 12/36 sisteminde çalıştırıldığını ifade eden Gürer, bu durumda olanların, özellikle trafik yoğunluğunda istasyona ulaşım sorunu ve çalışma şartları nedeniyle ailesiyle dahi birkaç günde bir görüşebildiğini belirtti.

 

İŞÇİLER DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YARARLANAMIYOR

 

Aynı görevi yapan 657'ye tabi memur personelle aynı işi yapmalarına rağmen aynı çalışma koşullarına sahip olmadıklarını anımsatan Gürer, döner sermaye gelirinden işçi statüsünde olanlar yararlanamadığına dikkat çekti.

 

EŞİT İŞE, EŞİT HAK VE ÜCRET 

 

Gürer, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Sürekli işçi olarak atanan il içi yer değiştirmeler yapabilirken il dışı atamalarında hakları da yoktur. Eşleri zorunlu tayin gerektiren işlerde çalışanlar başka illere gitmek isteyen de bu haklardan mahrumdur. Eşit işe eşit haklar ve ücret isteyen işçi ambulans şoförlerinin kadro ve özlük haklarıyla ilgili sorunlarına Bakanlık çözüm üretmeli ve bunların mağduriyetini gidermelidir.”

Başa dön tuşu