GENEL

Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş’a saldırıyla ilgili 4 kişi tutuklandı

Son günlerde cemevi saldırıları artmış ve saldırı haberleri peş peşe gelmeye başlamıştı. Bir saldırı da Kartal Cemevi Başkanı’na yönelik oldu. Alevi Vakıfları Federasyonu İkinci Başkanı ve Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş’a saldırıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Saldırıyla ilgili gözaltına alınan 9 kişiden 4’ü tutuklandı.

Son günlerde cemevi saldırıları artmış ve saldırı haberleri peş peşe gelmeye başlamıştı. Bir saldırı da Kartal Cemevi Başkanı’na yönelik oldu. Alevi Vakıfları Federasyonu İkinci Başkanı ve Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş’a saldırıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Saldırıyla ilgili gözaltına alınan 9 kişiden 4’ü tutuklandı. Evinin önünde motosikletli 2 kişinin saldırısına uğrayan Selami Sarıtaş’ın şikayetinin ardından olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı. Başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 9 kişiden 4’ünün tutuklandığı öğrenilirken 5’i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İşte saldırıyla ilgili tüm detaylar…

EVİNİN ÖNÜNDE SALDIRIYA UĞRADI

Alevi Vakıfları Federasyonu İkinci Başkanı ve Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş, 5 Ağustos 2022 tarihinde Kartal’daki evinin önünde motosikletli 2 kişinin saldırısına uğradı. Sarıtaş’ın şikayetinin ardından olayla ilgili başlatılan inceleme kapsamında saldırıyı gerçekleştiren kişilerin 36 yaşındaki S.G. ve 30 yaşındaki A.Y. olduğu tespit edildi.

HUSUMETLİSİ AZMETTİRMİŞ

Şüphelilerden A.Y.’yi gözaltına alan ve ifadesine başvuran polis ekipleri, A.Y.’nin ifadesi sonrasında soruşturmayı derinleştirdi. Polisin yaptığı inceleme sonucunda Selami Sarıtaş’la aynı derneğe üye olan ve Sarıtaş’la husumeti bulunduğu belirlenen N.D.’nin saldırıyı azmettirdiği ortaya çıktı. Aktarılan bilgilere göre ND., Selami Sarıtaş’a saldırı düzenlenmesi için M.D.’den yardım istedi. Yardım talebi, üzerine M.D., M.F. isimli kişiye giderek durumu anlattı. M.F. ise M.D.’nin isteği üzerine A.Y. ve S.G.’ye saldırı talimatı verdi. Yapılan inceleme sonucunda polis ekipleri, azmettirici N.D. ile beraber yardım ve yataklık yaptıkları tespit edilen M.F., M.D., E.Y., B.E., B.S., R.O.İ. ve S.A.’yı gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki işlemleri sonrasında adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen 9 kişiden 4’ü tutuklanarak cezaevine gönderilirken 5’i ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Başa dön tuşu