SİYASET

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin: AKP’nin ihaleleri gerçek, bahçeleri yalan

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Ak Partiye yüklendi. Adana’da bir buçuk yıl önce yıkılan ve yerine Millet Bahçesi yapılacağı açıklanan Adana 5 Ocak Stadyumu için konuşan Şevkin, yapım ihalesini alan şirketin konkordoto ilan ettiğini de duyurdu.

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Ak Parti’nin verdiği ihaleleri eleştirdi. Kentte 1,5 yıl önce yıkılan ve yerine millet bahçesi yapımı için ihaleye çıkılan Adana 5 Ocak Stadyumu hakkında konuşaan Şevkin, ihaleyi alan şirketin konkordato ilan ettiğini söyleyerek Ak Parti’ye yüklendi. Aynı şirketin Giresun ve Erzurum’da da ihale aldığını söyleyen Şevkin, buradaki yükümlülüklerini de yerine getirmediğini öne sürdü.

BU FİRMALARI ARAŞTIRMIYOR MUSUNUZ?

Adana’da yerine millet bahçesi yapılacağı gerekçesi ile yaklaşık 1,5 yıl önce yıkılan Adana 5 Ocak Stadyumu’nun ihalesini alan şirketle ilgili önemli iddialar var. CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, şirketin yükümlülüklerini yerine getirmediğini ve konkordoto ilan ettiğini belirterek Ak Parti’ye seslendi. Aynı şirketin Giresun ve Erzurum’da aldığı ihalelerde yükümlülüklerini yerine getirmediğini söyleyen Şevkin, hükümet yetkililerine “Siz bu ihalelere çıkarken bu firmaları araştırmıyor musunuz?” diye sordu.

AKP’NİN MİLLET BAHÇELERİ YALAN

Millet Bahçesi ihalesini alan firmanın bir buçuk yıldan bu yana tek bir çivi dahi çakmadığını dile getiren CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin şöyle konuştu:

“Şimdi bu firma üzerinden 1 buçuk yıl geçmiş olmasına rağmen herhangi bir çivi çakmış olmadığı ve her iki stadyumun ve millet bahçesinin yerinde yeller estiği bu alanda konkordato ilan etmiş durumda. Buradan hükümet yetkililerine soruyoruz, siz bu ihalelere çıkarken bu firmaları araştırmıyor musunuz? Kamu yararını bu kadar mı hiçe sayıyorsunuz? Ayrıca 84 yıllık bir tarihi olan ve spor tarihi hafızasını taşıyan Adana Stadyumu’nu yıkarken herhangi bir Adanalıya sordunuz mu? Herhangi bir referandum, plebisit yaptınız mı? Acaba Adanalının yatıp yuvarlanacağı millet bahçelerine mi ihtiyacı var, yoksa iş alanlarına mı ihtiyacı var. Bu kamu paralarını bu kadar çarçur etmeye hakkınız var mı? Adanalı elbette bunun hesabını sizden seçimlerde sizlerden soracaktır. AKP’nin ne yazık ki ihaleleri gerçek bahçeleri yalan. Her konuda olduğu gibi.”

Başa dön tuşu