GENEL

CHP’li Nevaf Bilek: Diyarbakır Kürdistan’ın bir şehridir

CHP Parti Meclisi Üyesi Nevaf Bilek’ten tepki çeken açıklamalar geldi. Son yaptığı açıklamalarla büyük tepki alan Nevaf Bilek, Diyarbakır için ‘’Kürdistan’ın bir şehridir’’ ifadelerini kullandı. CHP’li ismin bu açıklamaları sosyal medyanın gündemine otururken tepkiler de peş peşe geldi. Daha önce HDP’ye bakanlık vaadi ile skandala imza atan CHP’de bu kez de ‘Kürdistan’ ifadeleri ile yeni bir skandala imza atıldı.

6’lı masada Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili tartışmalar devam ederken CHP’li İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, tepki çeken açıklamalarda bulunmuş ve ‘’HDP’ye bakanlık verebiliriz’’ sözleriyle çok eleştirilmişti. Tekin’in bu sözlerine 6’lı masadan da tepki gelmiş ve İYİ Parti, HDP’nin olduğu masada biz yokuz diyerek net bir şekilde tepkisini ortaya koymuştu. CHP’de tartışmalar devam ederken bu kez de ‘Kürdistan’ skandalı patlak verdi. CHP Parti Meclisi Üyesi Nevaf Bilek, Diyarbakır’da partisinin il kongresinde Kürtçe açıklamalarda bulundu ve Diyarbakır için ‘’Kürdistan’ın bir şehridir’’ ifadelerini kullandı.

CHP’Lİ İSİMDEN SKANDAL AÇIKLAMA

CHP Parti Meclisi Üyesi Nevaf Bilek, partisinin Diyarbakır İl Kongresinde Kürtçe açıklamalarda bulundu. Bilek’in açıklamalarında kullandığı ‘Kürdistan’ ifadesi tepki çekerken Diyarbakır için ‘’Kürdistan’ın bir şehridir’ ifadelerine yer vermesi tepki aldı. Bilek, ‘’Diyarbakır, Kürdistan’ın bir parçasıdır.’ dedi.

BAKANLIK AÇIKLAMASI TARTIŞMA YARATMIŞTI

6’lı masada Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili tartışmalar devam ederken CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, ittifakı karıştıran bir açıklama yapmış ve ‘’HDP’ye bakanlık verilebilir’ sözleriyle tepki çekmişti. Tekin’in bu açıklamasına tepki gösteren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ‘’HDP’nin olduğu masada biz olmayız’’ diyerek net bir şekilde tepkisini dile getirmişti. Gürsel Tekin’in bakanlık açıklaması sosyal medyanın da gündemine yerleşmiş ve tepki almıştı. Konuyla ilgili yorumlarını dile getiren çok sayıda sosyal medya kullanıcısı ‘İttifakta HDP yoksa kimi memnun etmek için bakanlık veriliyor?’ sorusunu sordu.

Başa dön tuşu