GENEL

CHP’li Nevaf Bilek hakkında terör soruşturması

Daha önce ‘Bakanlık’ çıkışıyla gündem olan CHP, şimdi de ‘Kürdistan’ çıkışıyla gündemde. CHP Parti Meclisi Üyesi Nevaf Bilek’in ‘Kürdistan’ çıkışı siyaset gündemine bomba gibi düşmüş ve tepkiler çığ gibi büyümüştü. Sosyal medyanın da gündemine oturan konuyla ilgili çok sayıda yorum gelmiş ve Bilek’e tepki yağmıştı. CHP’li Nevaf Bilek hakkında ‘Terör örgütü propagandası yapmak’ suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

Diyarbakır İl Kongresi’nde yaptığı açıklamada ‘Diyarbakır hakikaten Türkiye Kürdistan’ında önemli, tarihi bir şehrimiz. Büyük bir şehrimiz.’ ifadelerine yer vermişti. Bilek’in Kürtçe röportaj vermesi de ayrıca tepki çekti. CHP’li ismin Kürtçe röportajına ve ‘Kürdistan’ çıkışına tepkiler çığ gibi büyürken Bilek hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘Terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan soruşturma başlatıldı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 10 Eylül 2022 tarihinde gerçekleştirilen Diyarbakır İl Kongresi’nde CHP Parti Meclis Üyesi Nevaf Bilek’in verdiği Kürtçe röportaj tepki topladı. CHP Diyarbakır İl Başkanlığı’nca Yenişehir ilçesinde düzenlenen kongreye katılan Bilek, bir televizyon kanalına Kürtçe röportaj verdi. Bilek’in Kürtçe röportajında kullandığı ifadeler Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından incelendi ve Bilek’in söz konusu röportajda kullandığı ‘Diyarbakır hakikaten Türkiye Kürdistan’ında önemli, tarihi bir şehrimiz. Büyük bir şehrimiz.’ ifadeleri sebebiyle ‘Terör örgütü propagandası yapmak’ suçlamasıyla soruşturma başlattı.

SOSYAL MEDYA AYAĞA KALKTI

CHP Parti Meclis Üyesi Nevaf Bilek’in ‘Kürdistan’ çıkışının ardından gözler İYİ Parti’ye çevrildi. Daha önce CHP cephesinden gelen ‘HDP’ye bakanlık verilebilir’ çıkışına sert bir şekilde tepkisini dile getiren ve ‘HDP’nin olduğu masada biz olmayız’ ifadeleriyle net konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Nevaf Bilek’in ‘Kürdistan’ çıkışına vereceği tepki de merak konusu oldu. Öte yandan Bilek’in açıklamaları sosyal medyada da büyük tepki gördü. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı Nevaf Bilek’in ‘Kürdistan’ çıkışına sert yorumlarla tepki gösterdi.

 

Başa dön tuşu