SAĞLIK

Cildinizde Kömür Mucizesini Yaşayın

Yeni kontrollü sosyal yaşamımızda maske ve mesafe kurallarına uyarak iş hayatımıza devam ediyor, gerekli önlemleri alarak tatile ve seyahatlere çıkıyoruz. Sıcak yaz günlerinde tükettiğimiz yiyeceklerden içeceklere birçok konuda sağlığımıza dikkat ediyoruz. Peki ya cildimize? Yaz aylarında kavurucu güneş ile birlikte cildimize de gerekli özeni göstermemiz ve bakımını düzenli şekilde yapmamız gerekiyor. Sık sık denize ve havuza girdiğimiz bu dönemde aşırı yağlanmanın farkına varamasak da cildimiz cilt problemleriyle bize bunu hissettiriyor. Özellikle yağlı ciltler sıcak yaz günlerinde daha da hassaslaşabiliyor. Yağlanma, sivilceli ciltlerde en hafif izleri bile lekelere dönüştürebilir. İsveçli güzellik teknoloji markası FOREO, akıllı maske terapisi cihazı UFO ile entegre bir şekilde çalışan Matte Maniac maske ile sıcak yaz günlerinde de sağlıklı bir cildin sırrını paylaşıyor.
 

 

 

Yağlı Cilt Nedir?

Kuru, yağlı, nemli, karma… Birçok cilt tipi bulunuyor. Yağ, nem düzeyi ve asit miktarı uyumlu olan normal ciltlerin düzgün bir görünümü vardır. Ancak, yağlı ciltler, diğer cilt türlerine göre daha fazla özen ve bakım istiyor. Yapısı gereği yağlı ciltlerde salgılanan sebum gibi maddeler ciltte siyah nokta gibi cilt kusurları meydana getirebilir. Diğer cilt türlerine göre bakımı daha zor olan yağlı ciltlerde, yeme – içme alışkanlığınızdan psikolojik durumunuza kadar birçok etken de hassaslaşan cildinize etki edebiliyor. Bakımı zor olsa da yağlı ciltler için de özellikle yaz döneminde uygulayabileceğiniz bakım kürleri bulunuyor.

 

Neden Daha Çok Bakım Gerektirir?

Cildi gün boyunca temiz tutmak hayati bir önem taşıyor. Sürekli yüzünüzü yıkamak temiz tutmanın en kolay ve pratik yollarından biri. Cilt temizliği sırasında dikkat edilmeli ve cilde baskı da yapılmamalı. Ufak bir baskı tahrişe neden olabilir. Yazın kendimize daha çok vakit ayırabiliyoruz. Seyahatler, akşam yemekleri ve diğer özel günlerde yaptığımız ağır makyaj yağlı cilt ile bir araya geldiğinde cildin tamamen gözeneksiz kalmasına sebep oluyor, kapanan cilt havasız kalıyor. Bu da beraberinde cilt sorunlarını getirebiliyor.

 

Cilde bakım yaparken yağlı ürünler kullanmaktan kaçının. Ekstra yağlı ürünler cilt gözeneklerini tıkayarak, sebum oluşumuna neden olabilir. En sık yapılan yanlışlardan biri de nemlendirmemek. Bakım esnasında yağsız ve su bazlı nemlendiricileri tercih edin. Düzenli olarak cildinizi nemlendirdiğinizde cilt daha taze ve yeni bir görünüme kavuşuyor. Burada dikkat etmeniz gereken nokta ise yağlı cilt tipinize göre bir nemlendirici seçmeniz. Temizleme ürünleri ile cildi arındırdıktan sonra ihtiyacınız olan asıl önemli nokta ise maske… Yağlı cilde uygun bir maske terapisi yazın sıcak havasına renk katabilir. İsveçli güzellik teknoloji markası FOREO, kömür özlü Matte Maniac maske ile sizi yazın tüm heyecanını yaşamaya davet ediyor.

 

Kömür Aşılı Özel Formül ile Derinlemesine Bakım

FOREO’nun devrim niteliğindeki yeniliği akıllı maske terapisi cihazı UFO ile birlikte çalışan aktif maskelerden biri olan Matte Maniac, aktif bileşenleri cilde nazik bir şekilde aşılarken doğal kömür içeriğiyle sadece 90 saniye içinde cildinizi derinlemesine arındırıyor. Akıllı maske terapisi cihazı UFO’nun Kriyoterapi ve mavi LED ışık teknolojisini birleştirdiği bu bakım terapisi, düzenli olarak uygulandığında her daim sağlıklı görünen, gözenekleri ve kusurları minimuma inmiş bir cilde kavuşmanızı sağlıyor. Özenle seçilmiş Kore’nin seçkin formüllerinin kullanıldığı, ekstra arındırıcı kömürlü Matte Maniac maske, tazelenmiş bir cilde ulaşmak için aşırı sebumu ve kiri çekiyor. Cildinizin doğal yağ dengesini desteklemeye yardımcı olan bu muhteşem maske, spa kalitesindeki bir bakımı evinizin konforlu ortamında size sunuyor. Cildiniz için matlaştırıcı etkisi olan bu maske bakımı, sadece 90 saniyede, yağlı parlaklığı giderirken, gözenekleri azaltıyor, cilt tonunu eşitliyor ve kusurları minimize ediyor.

 

Akıllı maske terapisi cihazı UFO’nun hiper infüzyon sırasında uyguladığı bir diğer teknolojik farklılık ise ilk kez ev ortamına uygulanabilir hale gelen LED ışık terapileri. Geliştirilmiş dermal teknolojilerini Kore’nin seçkin maske formülleriyle birleştiren UFO’nun sunduğu Mavi LED ışık terapisi sayesinde Matte Maniac maskenin etkisi maksimuma çıkarken, kan dolaşımı hızlanıyor ve cilt kusurları azalıyor.

 

Evde Akıllı Maske Uygulaması

Karma ve yağlı ciltler için geliştirilen Matte Maniac maske, FOREO UFO ile entegre bir şekilde çalışıyor. Akıllı telefonlara indirilebilen “FOREO For You” uygulamasıyla senkronize edilen UFO, seçilen maske özel hiper infüzyon ve LED terapisini içeren programı otomatik olarak devreye alıyor.

Başa dön tuşu