ÇUKUROVA

Çocuklarımızı tarikat yurtlarına mahkum etmeyelim

11’i öğrenci 12 kişinin hayatını kaybettiği Aladağ’daki yurt yangının üzerinden 4 yıl geçti. Acılar hala ilk günkü tazeliğini korurken Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, çocukların tarikat yurtlarına mahkum edilmemesi gerektiğini vurguladı. Başkan Soner Çetin, bir daha böyle bir olay yaşanmamasını diledi ve ailelere sabır diledi.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, çocuklarımızın denetimsiz tarikat yurtlarına mahkum edilmemesi gerektiğini belirterek, devletin bu konuda gerekli önlemlerin alması gerektiğini söyledi.

11’i öğrenci 12 kişinin hayatını kaybettiği Aladağ yurt faciasının 4’üncü yıldönümünde açıklamada bulunan Başkan Soner Çetin, “4 yıl önce yaşadığımız acı bugün hala ilk günkü tazeliğini koruyor. Bir daha böyle bir acının yaşanmamasını ve ailelere sabır diliyorum” dedi.

Başkan Soner Çetin, tamamen denetimsiz, öğrencilerin neredeyse kaderine terkedildiği başı boş yurtların öğrencinin can güvenliği ve zihin sağlığını tehdit ettiğini kaydederek, bunun sonucunda Aladağ’da ve birçok tarikat yurtlarında facialar yaşandığını hatırlattı. Başkan Soner Çetin, “Çocuklarımıza sahip çıkmalıyız” ifadesini kullandı.

Bir gün önce 530 kişilik Atatürk Öğrenci Evleri’ni açtıklarını belirten Başkan Soner Çetin, “Göreve geldikten sonra en büyük hayallerimden biri öğrenci yurdu açmaktı. Çok şükür Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımı ile bunu gerçekleştirdik. Yapılan bu hizmetler çocuklarımızı tarikat yurtlarından kurtaracak, bu tür faciaların yaşanmasının önüne geçecektir. Bizim bu hizmetimizin diğer belediyeler ve kurumlara da örnek olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

 

Başa dön tuşu