YAŞAM

COVİD-19 ‘ŞİİRİN MÜZİKLE YOLCULUĞU’NA ENGEL OLAMADI

İKİ ÜLKEDEN 499 ÖĞRENCİ KATILDI

10/A ve 10/B sınıflarından toplam 16 öğrenci, Türkiye’ den 35 ve Azerbaycan’dan 2 okul ile 464 öğrencini katılımı ile projenin kurucularından olan öğretmenleri gözetiminde yürütülen projede öğrenciler Türk edebiyatında önemli yeri olan şairlerin bestelenmiş şiirleriyle ilgili etkinlikler gerçekleştirdi.

 

PANDEMİ NEDENİYLE WEB ARAÇLARI KULLANILDI

Tarih Öğretmeni Edibe Keskin, proje kapsamında şair ve müzisyen devlet adamlarını öğrencilere tanıtırken, öğrenciler de çeşitli web araçları kullanarak şair ve şiirleri ile bestekarların tanıtıldığı afişler, bulmacalar, videolar, oyunlar tasarladı.

 

ORTAK DEĞERLER PAYLAŞILDI

Web araçları üzerinden diğer okulların öğrencileri ile birlikte akrostiş şiirler de yazan öğrenciler proje ortakları ile oluşturdukları karma takımlarla birlikte rap şarkısı sözlerini yazıp birlikte seslendirdiler. Böylece öğrenciler farklı illerde ve ülkedeki akranları ile iletişim kurup ortak değerleri paylaşmayı da öğrendiler.

 

FARK EDİLMEMİŞ YETENEKLER SERGİLENDİ

Kitap ayraçları da tasarlayan öğrenciler eşleştikleri okullara kendi tasarlamış oldukları kitap ayraçlarını gönderdiler. Farklı kültürlerden akranları ile birlikte takvim, e-kitap, radyo yayını, şiir ve şarkı oluşturan öğrenciler, bu çalışmalar sayesinde daha önce fark edilmemiş yeteneklerini de sergileyecek ortam buldular.

 

EBA DERSLERİNE KATILIMI DA YÜKSELTTİ

Haziran ayının 15’inde tamamlanan proje ile Mehmet Kemal Tuncel Anadolu Lisesi, eTwinning platformundan Kalite Etiketi başvurusu yaparak Eylül ayındaki sonuçların açıklanmasını bekleyecek. Proje Rehber öğretmeni Edibe Keskin; projede görev alan öğrencilerin uzaktan eğitim süreci boyunca EBA’daki derslerine de daha kolay adapte olduğunu ve projede görevli öğrencilerin EBA derslerine katılımını da yükselttiğini ifade etti. Keskin, özellikle akademik başarısı çok ileri seviyede olmayan öğrencilerin böyle projelerle kendilerini, yeteneklerini daha rahat ifade ettiklerini ve özgüvenlerinin arttığını belirtti.

Başa dön tuşu