ÜNİVERSİTE

ÇÜ’de Dev Yatırım Tamamlama Aşamasına Geldi

Çukurova Üniversitesinde, ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Dr. M. Feyyaz Etiz Onkoloji ve Hematoloji Hizmet Binası tamamlanma aşamasına geldi.

 

2016 Yılında Temeli Atılmıştı

Verem Savaş Derneğinin ciddi maddi bağışıyla 2016 yılında temeli atılan Dr. M. Feyyaz Etiz Onkoloji ve Hematoloji Hizmet Binası tamamlanma aşamasına geldi. 200 yatak kapasiteli Onkoloji ve Hematoloji Hizmet Binası’nın inşaatının kısa bir sürede tamamlanarak hizmete açılmasıyla, hastane ana bloğu dışındaki bir binada hizmet veren Balcalı Hastanesi Hematoloji ve Onkoloji Poliklinik hastalarına Eylül ayında yeni binada hizmet vermesi hedefleniyor.

 

Prof. Dr. Kibar: “200 Yataklı Onkoloji ve Hematoloji Hastanemiz Eylül ayında Hizmete Girecek.”

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Dr. M. Feyyaz Etiz Onkoloji ve Hematoloji Hizmet Binası inşaatında incelemelerde bulunarak son durum hakkında bilgi aldı. Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tamer İnal’ın da bulunduğu ziyarette Prof. Dr. Kibar inşaatın tamamlanma aşamasına geldiğini belirterek, 200 yatak kapasiteli hastanenin tamamlanmasıyla hematoloji ve onkoloji hastalarının her türlü tanı ve tedavi süreçlerinin tam teşekküllü, modern, fiziki ve teknolojik altyapıya sahip yeni hizmet binasında takip edileceğini söyledi.

Onkoloji ve hematoloji hastalarının bu hizmet binasıyla tüm sağlık hizmetlerini tek çatı altında almaya başlayacağını belirten Prof. Dr. Kibar hastanede 18’i kemik iliği nakil ünitesine ait toplam 200 hasta yatağı, poliklinikler, yoğun bakımlar, ayaktan kemoterapi ünitesi, 4 adet yüksek doz iyot uygulama odası, laboratuvarlar ve görüntüleme ünitelerinin olacağını söyledi.

Başa dön tuşu