ÇUKUROVA

Çukurova’da camiler dezenfekte edildi

Bayram tatili de dahil hafta boyu süren çalışmalarla camiler daha sağlıklı bir ortamın sağlanması amacıyla dezenfekte edildi.

Çukurova Belediyesi ilçede bulunan camilerde dezenfekte çalışması yaptı. Dezenfekte çalışması bayram tatili de dahil tüm hafta boyunca sürdü.

Koronavirüs salgını nedeniyle 15 Mart tarihinde ibadete kapatılan camilerin Cuma namazı için yeniden ibadete açılacağı kararının alınmasının ardından harekete geçen Çukurova Belediyesi zaman geçirmeden çalışmalara başladı. İlçedeki camilerin avluları ve içerisi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ilaçlı suyla dezenfekte edildi.

İbadete açılacak tüm camilerde yapılan çalışmalar cami cemaati tarafından memnunlukla karşılanırken, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Halkımızın sağlığı bizim için çok önemlidir. Salgının olumsuz etkilerini en aza indirmek için Mart ayı başından itibaren sıkı bir çalışma ile ilçemizin tüm cadde ve sokaklarını ilaçlı su ile yıkadık, semt pazarlarında sosyal mesafenin korunması ile maske takılması konusunda gerekli önlemleri aldık. Faaliyetle olan işyerleri ile sitelerde de çalışmalar yaptık. Şimdi camilerimiz bazı kurallar dahilinde ibadete açılıyor. Vatandaşlarımızın sağlıklı ortamda ibaretlerini yapabilmeleri için camilerimizde sıkı bir dezenfekte çalışması yürüttük. İnşallah bu sıkıntılı günleri dayanışma içinde hep birlikte atlatacağız” dedi.

Başa dön tuşu