ÇUKUROVA

Çukurova’da Salgınla Mücadele Tüm Hızıyla Sürüyor

 Her gün sokaklar ilaçlı suyla yıkanıyor, faaliyette olan iş yerleri dezenfekte ediliyor, semt pazarlarında maskesi olmayanlara maske dağıtılıyor ve 65 yaş üstü vatandaşlara sıcak yemek servisi yapılıyor. Bütün bu çalışmaların yanında ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda yardımları da devam ediyor.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla mücadele konusunda Çukurova Belediyesi tüm imkanlarını seferber etti.

Salgınla mücadele kapsamında Çukurova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri hafta sonu dahil her gün sokaklarda ilaçla yıkama çalışması yapıyor. Ekipler ayrıca faaliyetine devam eden işyerlerinde dezenfekte çalışmalarını sürdürüyor.

EVLERE SICAK YEMEK SERVİSİ

Çukurova Belediyesi sokağa çıkma yasağı olan 65 üstü vatandaşlara sıcak yemek servisine devam ediyor. Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri her gün Çukurova Kaymakamlığı ile birlikte belirlenen Çukurova ilçesindeki 65 yaş üstü vatandaşların evlerine sıcak yemek servisi yapıyor. 

Koronavirüsle mücadele kapsamında Çukurova Belediyesi’nin bir başka hizmeti ise maske dağıtımı. Çukurova Belediyesi ekipleri vatandaşlara dağıtılmak üzere muhtarlıklara maske teslim etmişti. Bunun yanında semt pazarlarında kurulan stantlarda maskesiz vatandaşlara ücretsiz maske dağıtımı yapıyor. Yine semt pazarları giriş çıkışlarına konulan dezenfekte noktaları da pazar alış verişi yapan vatandaşlara hizmet veriyor.

GIDA YARDIMLARI DEVAM EDİYOR

Öte yandan Çukurova Belediyesi, koronavirüs salgını dolayısıyla işsiz kalan ve ekonomik sıkıntı içinde olan vatandaşlara da destek olmayı sürdürüyor.

Sosyal İşler Müdürlüğü, salgın sonrası işsiz kalan ihtiyaç sahiplerine ulaşarak gıda paketi dağıtıyor. Tüm imkanlarını salgınla mücadele konusunda seferber eden Çukurova Belediyesi bu mücadeleyi salgın tehdidi ortadan kalkıncaya dek sürdürmeyi planlıyor.

BAŞKAN ÇETİN MAAŞINI BAĞIŞLAMIŞTI

Çukurova Belediyesi’nin sosyal belediyecilik noktasındaki çalışmalarına Başkan Soner Çetin öncülük ediyor. Salgının ortaya çıkması ile birlikte belediyenin tüm birimlerini bu konuda harekete geçiren Başkan Soner Çetin, salgın bitene kadar maaş almayacağını açıklamıştı.

Başkan Soner Çetin’in, “Salgın bitene kadar maaş almayacağım ve maaşını ihtiyaç sahiplerine gıda kolisi hazırlanmak üzere Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağışlayacağım” açıklaması kamuoyunda takdirle karşılanmıştı.

SONER ÇETİN’DEN ‘EVDE KAL’ ÇAĞRISI

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, salgınla mücadele konusunda tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirterek, “Hemşehrilerimiz zorunlu olmadıkça evden çıkmasınlar. Biz tüm imkanlarımızla sosyal belediyecilik anlayışı gereği yanlarındayız. Virüs temasla bulaşıyor. Kendimizi izole edersek salgının önüne geçebiliriz. Bu sıkıntılı süreci dayanışma ile hep birlikte atlatacağız” dedi.

 

Başa dön tuşu