ÜNİVERSİTE

Çukurova Üniversitesi Geleneksel İftar Yemeği Düzenledi

Gelenekselleşen iftar yemeğine Adana Valisi Mahmut Demirtaş, eşi Beyhan Demirtaş,  Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, eşi Doç. Dr. Filiz Kibar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Halil Elekcioğlu, Prof. Dr. Seyhan Tükel, Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Metin Yavuz’un yanı sıra Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Gazi Demir, İl Müftüsü Hasan Çınar ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, kent protokolü, öğretim üyeleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

 

Akademik ve İdari Personel İftar Yemeğinde Bir Araya Geldi.

ÇÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Osman Ateş’in ev sahipliğinde gerçekleşen iftar programında Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, yardımcıları ve İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri konukları kapıda karşıladı. İftar programı okunan Kuran-ı Kerim ve dualarla başladı. Dekan Prof. Dr. Ali Osman Ateş’in selamlama konuşmasının ardından açılış konuşmalarına geçildi.

 

“Üniversiteler Ülkenin Vizyon Hedeflerinin Hayata Geçirilmesinde Lokomotif Görevini Üstleniyor”

Vali Demirtaş iftar programında yaptığı konuşmada, üniversitelerin beşeri sermayeyi işleyen, bilimin üretildiği müstesna kurumlar olduğunu belirterek üniversitelerin ülkenin vizyon hedeflerinin hayata geçirilmesinde lokomotif görevini üstlendiğini ifade etti. Bilgi temelli, yenilikçi çalışmalara ağırlık verilmesinin, milletin refahına ve menfaatine hizmet edilmesinin de çok önemli olduğunu dile getiren Vali Demirtaş, programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Prof. Dr. Kibar: “Sizler Bu Ülkenin Yarınları, Geleceğisiniz”

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ise yaptığı konuşmada, “Çukurova Üniversitesi olarak sizlerin desteğiyle son üç yıldır bir güzelliğe daha imza atmaktayız. İlahiyat Fakültemizdeki iftar yemeğimizi, üç yıldır Ramazan Ayı boyunca her gün vermeye devam etmekteyiz.” İfadesini kullandı. İftar yemeğine katılan öğrencilere seslenen Prof. Dr. Kibar, “Sizler bu ülkenin yarınları, geleceğisiniz. Yarınlarımızın çok daha güçlü ve aydınlık olması için çok çalışmalısınız” diyerek konuşmasına şöyle devam etti;

“Milli, manevî değerlerimize bağlılık, vatan, millet, devlet ve bayrak sevgisi her daim yüreklerinizde olsun. Başta anne babanız, hocalarınız olmak üzere, büyüklerinize saygı, küçüklerinize sevgi hayat boyu prensibiniz olsun. Çalışkanlık, vefa, doğruluk, dürüstlük, adâlet, merhamet, alçak gönüllülük, cömertlik, yardımseverlik, sabır ve şükür şiarınız olsun. Gençlerimiz olarak sizlere düşen, ülkemizin yarınları için iyi hazırlanmak, çok çalışmak, bu güzel ülkeyi bilimde, teknolojide, ekonomide ileri götürmektir. Özgürlük ve bağımsızlığımızın sizlerin bu alanda çok çalışmasına bağlı olduğunu asla unutmayınız.  Bu vesileyle Ramazan Ayı’nızı kutlar, hepinize başarılar dilerim.”

 

“57. Alay Şehitleri Camii ve Kültür Merkezi’nin İnşaatı Tamamlanma Aşamasında”

Çukurova Üniversitesi 57. Alay Şehitleri Camii ve Kültür Merkezi’nin inşaatını tamamlamaya yaklaştıklarını hatırlatan Prof. Dr. Kibar, ismiyle Üniversiteyi onurlandıran bu güzel eserin tamamlanması için gönüllü yardımların devamını dilediklerini, Caminin yapılmasındaki destek ve himayelerinden dolayı Vali Demirtaş başta olmak üzere Diyanet İşleri Başkanlığına, Adana İl Müftülüğü’ne, Adanalı hayırsever iş adamlarına ve Adana halkına şükranlarını sunduklarını söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından Vali Mahmut Demirtaş ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Çukurova Üniversitesi’ne hediye edilen 57. Alay Sancağını açarak konukları selamladı.

Okunan ezanın ardından protokol ve davetliler hep birlikte iftar yaparak dua etti.

 

Başa dön tuşu