GENEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hüseyin Gazi Cemevi’nde iftar yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hüseyin Gazi Cemevi’ni ziyaret etti ve burada Alevi dedeleriyle beraber Muharrem ayı iftarı yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı iftarda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hüseyin Gazi Cemevi’ni ziyaret etti ve burada Alevi dedeleriyle beraber Muharrem ayı iftarı yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı iftarda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da yer aldı. Son olarak bundan 15 yıl önce 2007 yılında Başbakan olduğu dönemde Kazlıçeşme Cemevi’ne giden Erdoğan, 15 yıl aradan sonra bugün Hüsetin Gazi Cemevi’ne giderek Alevi dedeleriyle birlikte Muharrem ayı iftarı yaptı. Erdoğan’ın cemevi ziyareti, 15 yıl aradan sonra ikinci ziyaret olarak kayıtlara geçti.

CEMEVİ’NDE MUHARREM AYI İFTARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Mamak’taki Hüseyin Gazi Cemevi’ne ziyarette bulundu. Hüseyin Gazi Türbesi ve Cemevi’ni ziyaret eden Erdoğan, Alevi dedelerle Muharrem ayı iftarı yaptı.

BAKANLAR DA EŞLİK ETTİ

Bilindiği gibi geride bıraktığımız haftalarda Ankara’da cemevine düzenlenen saldırı büyük tepki çekmiş ve günlerce gündemden düşmemişti. Bu saldırı sonrasında cemevini ziyaret etme kararı alan Erdoğan, Hüseyin Gazi Cemevi’ne ziyarette bulundu ve burada iftar yaptı. Erdoğan’ın cemevi ziyaretinde kendisine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişlri Bakanı Süleyman Soylu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy eşlik etti.

15 YIL ARADAN SONRA İKİNCİ ZİYARET

İlk cemevi ziyaretini bundan 15 yıl önce 2007 yılında Başbakan olduğu dönemde gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 yıl aradan sonra ikinci kez cemevi ziyaretinde bulundu. Erdoğan, son olarak 2017 yılında Alevi dedeleriyle Haliç Kongre Merkezi’nde bir araya gelmişti.

Başa dön tuşu