GENEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan Şangay Zirvesi Ukrayna mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi’nde önemli açıklamalarda bulundu. Dünyanın gözünü çevirdiği zirvede açıklama yapan Erdoğan, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşa da değindi. Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın diplomasi yoluyla sona ermesi için mücadele verdiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları dünya basınının gündemine oturdu.

Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi’nde önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ukrayna mesajı gündem oldu. Konuşmasında Rusya ve Ukrayna arasında aylardır devam eden savaşa da değinen Erdoğan, savaşın diplomasi yoluyla son bulması için mücadele verdiklerini söyledi. Erdoğan, ‘Tahılın Afrika’daki kardeşlerimiz başta olmak üzere en çok ihtiyaç duyanlara ulaştırılması için samimi bir çaba harcıyoruz.’ dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN ÖNEMLİ MESAJAR

Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi’nde önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Burası Asya’ya açılan pencerelerimizden birisi olmuştur.’ dedi. İklim değişikliği, terörizm, enerji ekonomik durgunluk, göç ve tedarik zincirindeki nice aksamalarla karşı karşıya olunduğunu söyleyen Erdoğan, ‘Tüm insanlığın aynı gemide olduğunu hatırlatan bu küresel salgın sürecinde ülkeler iyi bir imtihan veremediler. Kimi ülkeler tıbbi malzemeler konusunda çatışma noktasına girdi.’ dedi.

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI

Rusya ve Ukrayna arasında aylardır devam eden savşa da değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Ukrayna’daki çatışmaların diplomasi yoluyla sona ermesi için mücadele ediyoruz. Amacımız bölgede barışı tesis etmek.’ ifadelerini kullandı. Ukrayna tahılının sevkiyatı konusunda da BM ve taraflarla verimli bir işbirliği yürüttüklerini aktaran Erdoğan, ‘Tahılın Afrika’daki kardeşlerimiz başta olmak üzere en çok ihtiyaç duyanlara ulaştırılması için samimi bir çaba harcıyoruz.’ ifadelerine yer verdi.

TERÖRLE MÜCADELE

Türkiye’nin terörün kanlı yüzünü çok iyi bilen bir ülke olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Çoğu zaman yalnız bırakılsak da PKK, PYD, YPG, FETÖ ve DEAŞ dahil terörle mücadelemizi kararlı bir şekilde sürdürüyoruz.’ dedi.

Başa dön tuşu