GENEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 2023 seçimleri ile ilgili çok özel açıklamalar

ABD’nin PBS kanalına özel bir röportaj veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 seçimleri ile ilgili net konuştu. Sunucunun kendisine yönelttiği ‘2023 seçimlerini kazanabileceğinizi düşünüyor musunuz?’ sorusuna yanıt veren Erdoğan, ‘Seçimleri kazanma noktasında bir endişemiz yok’ dedi. Enflasyondan Suriyeli mültecilere kadar her bir detaya değinen Erdoğan’ın açıklamaları sosyal medyanın da gündemine yerleşti.

New York’ta Amerikan PBS kanalının konuğu olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada çok önemli değerlendirmelerde bulundu. Hem dış politika hem de dünya gündemine ilişkin değerlendirmeler yapan Erdoğan, 2023 seçimleri ile ilgili kendisine yöneltilen ‘Kazanabileceğinizi düşünüyor musunuz?’ sorusuna da en net şekilde yanıt verdi. Erdoğan, ‘Bizi kimse tutamaz. Çünkü alternatifimiz yok’ dedi.

2023 SEÇİMLERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Birleşmiş Milletler 77. Genel Kurulu için New York’ta olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerikan PBS kanalının konuğu oldu. Burada sunucunun kendisine yönelttiği soruları yanıtlayan ve genel olarak değerlendirmeler yapan Erdoğan, ‘2023 seçimlerini kazanabileceğinizi düşünüyor muşunuz?’ sorusunu da yanıtladı. Seçimleri kazanmak noktasında bir endişeleri olmadığını söyleyen Erdoğan, ‘Ben meydanların dilini iyi bilirim. Şu anda yaptığım toplu açılışlarda, meydan mitinginde eğer on binleri meydanlara toplayabiliyorsa, bu halkımın bize olan teveccühünü göstermektedir. Halkımızın bize olan teveccühü devam ettikçe, bizi kimse tutamaz. Çünkü alternatif yok.’ dedi.

ENFLASYON AÇIKLAMASI

Türkiye’deki enflasyon sorununun nasıl çözüleceğine dair soruya da yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Enflasyon aşılamaz bir ekonomik tehlike değildir. Ben ekonomistim. Şu anda yüzde 8, yüzde 9 enflasyonun bile tehdit ettiği ülkeler var. Biz de yüzde 80 var. Biz şu anda 250 milyar dolar ihracatı yakalamış bir ülkeyiz. Benim ülkemde marketlerde raflar boş değil. Fransa’da raflar boş, Almanya’da raflar boş. Benim vatandaşım şu anda istediği her türlü ürünü marketlerde bulabiliyor.’ dedi.

SURİYELİ MÜLTECİLER İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Sunucunun Suriyeli mülteciler ile ilgili sorusuna da yanıt veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Sizce bu Suriye savaşı nereye doğru gidecek?’ sorusuna ise ‘Tabii bu konu en çok bizi rahatsız ediyor. Zira 4 milyon Suriyeli bizim ülkemizde ki bunların büyük kısmı Arap’tır. Biz bunları misafir ediyoruz.’ Dedi. Türkiye’de vatandaşlık verilen Suriyelilerin olduğunu ve bunların arasında doktor, hukukçu, mühendis, hemşire ve ebe bulunduğunu belirten Erdoğan, ‘Bu kadar vasıflı insanlar sizden bir şeyler bekliyorlar ve biz bu insanları yol ortasında bırakmadık. Elimizden gelen desteği onlara da verdik. Fakat biz şimdi yeni bir adım attık. O da şu, özellikle Suriye’nin kuzeyinde belli bir bölgeyi şu anda briket evlerle inşa ediyoruz. Bu briket evler 2+1 şeklinde. Banyosu, tuvali her şeyi içinde var. Altyapılarını yaptık. Hedefimiz ilk etapta 100 bin konut yapmak ve bunu artırarak devam ettirmek. Bizdeki Suriyeliler tekrar kendi topraklarına dönsün diye bunu yaptık. Orada o yaşanmaz çadırların içinde bu insanların insanlık dışı bir yaşama mahkum edilmesine katlanmak mümkün değil. Biz bununla ilgili Avrupa Birliği’nden olsun pek çok yerden destek istedik ama maalesef bu destekleri alamadık. Türkiye kendi milli bütçesinden ve STK’ların gayretiyle bu konutları yaptı. Şimdi hedefimiz 250 bin briket eve bunu ulaştırmak ve şu anda biz de bulunan Suriyeli misafirlerimizi yavaş yavaş kendi topraklarına göndermek.’ dedi. Türkiye’deki Suriyelilerin geri dönüşlerinin başladığını da aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada hedefin ise ilk etapta 1 milyonu yakalamak olduğunu belirtti.

Başa dön tuşu