GENEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kraliçe Elizabeth açıklaması

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, dün akşam sağlık sorunları sebebiyle 96 yaşında hayatını kaybetti. Kraliçe Elizabeth’in vefatı sonrasında başsağlığı mesajları yayınlanmaya başlandı. Bir başsağlığı mesajı da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yayınlandı. Bugün Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Kraliçe Elizabeth’in cenazesine katılıp katılmayacağı sorusuna da yanıt verdi.
İngiltere Kraliçesi Elizabeth’in vefatı sonrasında dünya liderlerinden başsağlığı mesajları peş peşe geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da Kraliçe Elizabeth için başsağlığı mesajı yayınladığı görüldü. Bugün Cuma namazı çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elizabeth’in cenazesine katılıp katılmayacağına dair de bilgi verdi. Erdoğan, programı uygun olursa Kraliçe 2. Elizabeth’in cenazesine katılmayı düşündüğünü söyledi.

KRALİÇE ELİZABETH’İN CENAZESİNE KATILACAK MI?

Bugün Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam hayatını kaybeden İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in cenazesine katılıp katılmayacağına dair soruya da yanıt verdi. Erdoğan, programının uygun olması halinde Kraliçe 2. Elizabeth’in cenazesine katılmayı düşündüğünü söyledi.

CENAZE GÜNÜ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPILACAK

Dün akşam yaşadığı sağlık sorunları sebebiyle 96 yaşında hayatını kaybeden İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in cenaze programı ile ilgili detaylar araştırılıyor. Kraliçe Elizabeth’in tabutunun başkent Londra’ya getirildiği öğrenilirken cenaze töreni öncesinde 4 gün boyunca Parlamento binasındaki Westminster Hall’da tutulacağı bilgisine ulaşıldı. Kraliçe Elizabeth için iki hafta içinde Westminster Sarayı içinde yer alan Aziz Peter Kilisesi’nde bir devlet töreni düzenlenmesi bekleniyor. Cenaze günü ile ilgili Buckingham Sarayı’ndan açıklama yapılacak.

 

Başa dön tuşu