GENEL

Cumhurbaşkanı Özel Yayını’nda konuşan Erdoğan: Kabine’de değişiklik olabilir

CNN Türk-Kanal D ortak canlı yayınında gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son günlerde gündeme gelen iddialarla ilgili soruları da yanıtladı. Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifa ettiği ve Kabine’de değişiklikler olacağı iddiaları gündeme gelmişti. Canlı yayında bu iddialara cevap veren Erdoğan, ‘Kadro değişimini de bir yenilenme olarak gördüğümü daha önce de dile getirmiştim. Değişim olabilir yani hiç belli olmaz.’ dedi.

Cumhurbaşkanı Özel Yayını’nda soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomiden dış politikaya pek çok konuda değerlendirmelerde bulundu. Son dönemde artan enflasyon, asgari ücrete gelecek yeni zam başta olmak üzere önemli başlıkları ele alan Erdoğan, Kabine’de değişiklik olup olmayacağı sorusunu da yanıtladı. Kabine’de değişiklik olacağına dair iddialarla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı, Kabine’de rezviyon olabileceğini söyledi ve kadro değişimini de bir yenilenme olarak gördüğünü daha önce de dile getirdiğini hatırlattı.

CUMHUR İTTİFAKI VURGUSU

Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifa ettiği ve Kabine’de revizyon olacağına dair iddialar gündeme gelmiş ve sosyal medyada bu iddialarla ilgili çok sayıda paylaşım yapılmıştı. Canlı yayında bu iddiaları ele alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Futbol takımları bile transfer dönemlerinde A’dan Z’ye değişmez. Mevcut omurgayı korursun, nereye takviye gerekiyorsa oraya alırsın. Cumhur İttifakı’nın yapısı da bizi ilgilendiriyor. Dayanışma içerisinde bunu başaracağız. Farz edin ki adam sakatlandı, ne yapacaksınız? Fevkalade bir durum olursa böyle adım da atılabilir ama biz kimliğinden ödün vermeyen bir partiyiz. Kadro değişimini de bir yenilenme olarak gördüğümü daha önce de dile getirmiştim.’ dedi.

‘DEĞİŞİM OLABİLİR’

Kabine revizyonu ile ilgili açıklamasında ‘Olabilir yani hiç belli olmaz’ ifadelerini kullanan Erdoğan, ‘8 ay kaldı. 8 ay içinde bu tür bir şey yapmak yöneticilik açısından sağlıklı bir şey olmasa gerek. Olabilir yani hiç belli olmaz. Bir şey bizim için çok önemli. Kimliğimizden, değerimizden ödün vermeden değişime açığız.’ ifadelerine yer verdi.

‘DAVAYA KIRGINLIK OLMAZ’

Açıklamasının devamında ‘Her an her zaman helalleşmeye açığım’ diyen Erdoğan, ‘Küskün arkadaşlarımıza kapımızı açmak suretiyle partimizin içinde değerlendiriyor ve değerlendirmeye devam edeceğiz. Şahıslara kırgınlık olabilir ama davaya kırgınlık olmaz.’ dedi.

 

 

Başa dön tuşu