GENEL

Cumhuriyetimizi taçlandıracağız

Başkan Akgedik mesajında; “Bizler, farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan, bizi birbirimize sarsılmaz bağlarla bağlayan, gönüllerimizi kaynaştıran büyük bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçılarıyız. Dahası, en zor şartlara ve bütün imkansızlıklara rağmen hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmayan, bağımsızlığından asla taviz vermeyen, inanç ve kararlılıkla sürdürdüğü İstiklal mücadelesini zaferle neticelendiren bir milletiz.
 
Bu zafere rağmen dünyanın öbür ucundaki devletler, bu devletlerin beslediği ve büyüttüğü yine dünyanın öbür ucundaki hainler, devletimize, milletimize, demokrasimize kastetme cüretinde bulundular. Ancak milletimizin azmi ve kararlılığı sayesinde bu belayı da başımızdan savdık ve hainlere en güzel cevabı verdik. Cumhuriyetimizin kuruluş ideali olan bu hedefe bugün çok daha yakınız. Cumhuriyetimizi, bütün değer ve kurumlarıyla benimseyen aziz milletimiz, birlik ve beraberlik içerisinde, Türkiye’yi muasır medeniyetler arasında hak ettiği saygın konuma yükseltmek için gerekli olan iradeyi her zaman ortaya koymuştur. Cumhuriyetimizin çağdaşlaşma hedefleri doğrultusunda çok daha büyük mesafeler kat edecek, çok daha büyük başarılarla Cumhuriyetimizi taçlandıracağız.
 
Bizi aydınlık geleceğimize taşıyan bu inançla, Cumhuriyetimizin 97. kuruluş yıl dönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum. Bu anlamlı günde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakarlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle şükranla anıyor milletimizin bu büyük bayramını

Başa dön tuşu