ÜNİVERSİTE

ÇÜTAD’ın Aralık 2020 sayısı yayınlandı

ÇÜTAM Müdürü Prof. Dr. Deniz Abik dergi hakkında bilgi vererek, Türkolojinin çalışma alanı içinde Türk dili, Türk edebiyatı, dilbilimi, Türk tarihi ve sanatı, Türk tiyatrosu, Türk halkları ve kültürleri ile Türkçenin öğretimi alanlarında özgün çalışmalar, çeviri eserler, tanıtma ve derleme yazılarının yer aldığı hakemli bir dergi olan ÇÜTAD’ın, matbu ve e-dergi (DergiPark) hâlinde yılda iki sayı olarak yayımlandığını söyledi.

 

Prof. Dr. Abik: “Türkoloji Çalışmalarına Katkı Sağlamaya Devam Edeceğiz”

Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırmaları Merkezi’nin süreli yayınlarından olan ÇÜTAD’ın SOBİAD (Sosyal Bilimler Atıf Dizini), ULAKBİM (Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi), MLA (Modern Language Association) gibi ulusal ve uluslararası dizinlerde de tarandığını hatırlatan Prof. Dr. Abik ,Aralık 2020 sayısında (5.2) edebiyat, dilbilim ve eğitim bilimleri üzerine çeşitli araştırma makalelerinin, çeviri ve tanıtma yazılarının yer aldığını ifade etti.

ÇÜTAD’ın Türkoloji çalışmalarına katkı sağlamaya devam edeceğini hatırlatan Prof. Dr. Abik dergiye erişimin ise https://dergipark.org.tr/tr/pub/cutad adresinden ulaşılabileceğini söyledi.

Başa dön tuşu