GENEL

DEAŞ’ın üst düzey yöneticisi Abu Zeyd kod adlı terörist Türkiye’de yakalandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, DEAŞ’ın üst düzey yöneticilerinden terörist Bashar Hattab Ghazal Al Sumaidai Türkiye’de yakalandı. Abu Zeyd/Üstad Zeyd kod adlı teröristin Türkiye’de kıskıvrak yakalandığı haberini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi. Abu Zeyd kod adlı terörist DEŞA terör örgütünün Bağdadi ve Kardaş’tan sonraki en yüksek yöneticisi konumunda bulunuyordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, DEAŞ terör örgütünün üst düzey yöneticilerinden Abu Zeyd kod adlı teröristin yakalandığı haberini duyurdu. Abu Zeyd kod adlı terörist Bashar Hattab Ghazal Hal Sumaidai, MİT ve İstanbul Emniyeti’nin ortak operasyonu sonucunda Türkiye’de yakalandı. DEAŞ terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen bu önemli operasyonla ilgili gelişmeleri Balkanlar ziyareti dönüşünde Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI

Balkan ziyareti dönüşünde uçakta basın mensuplarınaaçıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, DEAŞ terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen önemli bir operasyonla ilgili de bilgi verdi. MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün terör örgütüne karşı başarılı operasyonu hakkında önemli bilgiler paylaşan Erdoğan, DEAŞ’ın üst düzey yöneticilerinden Abu Zeyd’Üstad Zeyd kod adlı terörist Bashar Hattab Ghazal Al Sumaidai’nin Türkiye’de yakalandığını duyurdu.

MİT VE İSTANBUL EMNİYETİ’NDEN BAŞARILI OPERASYON

MİT ve İstanbul Emniyeti’nin ortak operasyonu ile Türkiye’de kıskıvrak yakalanan DEAŞ’lı terörist hakkında bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, yakalanan teröristin DEAŞ terör örgütü elebaşı Ebubekir El Bağdadi ve örgütün ondan sonraki elebaşı Abdullah Kardaş’ın öldürülmesinden sonra örgüt içerisinde en önemli üst düzey yöneticilerden biri olduğunu belirtti ve ‘Uluslararası raporlarda ve BM Güvenlik Raporunda da bu teröristin DEAŞ terör örgütünün üst düzey yöneticilerinden olduğu bilgileri yer alıyordu. Sorgusunda da örgüt içerisinde sözde kadılık, sözde Eğitim Bakanlığı ve sözde Adalet Bakanlığı yaptığı yönünde kendi beyanları bulunuyor.’ ifadelerine yer verdi.

Başa dön tuşu