MEDYA

Demet Akalın Milli Eğitim Bakanlığı’na seslendi: Kitaplar 10 bin lira

Ünlü popçu Demet Akalın, kitap fiyatlarındaki artışa isyan ederek Milli Eğitim Bakanlığı’na seslendi. Artan kitap fiyatlarına değinen Akalın, Milli Eğitim Bakanlığı’na bir de çağrı yaptı. Geçtiğimiz yıl 3 bin lira olan kitapların bu yıl 10 bin lira olduğunu söyleyen Akalın, Almanya’nın örnek alınmasını istedi. Demet Akalın’ın kitap fiyatlarına isyanı sosyal medyada da çok konuşuldu.

Yeni eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte okullarına geri dönen öğrenciler maratona başladı. Okulların açılmasıyla birlikte artan kitap fiyatlarından yakınan ünlü popçu Demet Akalın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrıda bulundu. Akalın’ın Almanya çağrısı sosyal medyanın gündemine yerleşti. Almanya’da bir önceki senenin kitaplarının kiralandığını söyleyen Akalın, MEB’e seslenerek ‘Almanya’yı örnek alın’ dedi.

DEMET AKALIN’DAN PAHALI KİTAP İSYANI

Açıklamaları ve sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarıyla sık sık adından söz ettiren ünlü popçu Demet Akalın, artan kitap fiyatlarına isyan etti. Kitap fiyatlarının pahalılığından yakınan Akalın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Milli Eğitim Bakanlığı’na ‘Almanya’yı örnek alın’ dedi. Sosyal medyada gündem olan paylaşımda, ‘Geçen sene 3 bin olan kitaplar bu sene 10 bin. Yazıktır, günahtır.’ ifadeleri yer aldı.

‘VALLAHİ GÜNAHTIR’

Yeni eğitim öğretim döneminin başlamasıyla vatandaşlar kırtasiye ürünlerindeki fahiş fiyatlara tepki göstermeye başladı. Fahiş fiyatlara bir tepki de ünlü şarkıcı Demet Akalın’dan geldi. Bu sene artan kitap fiyatlarına isyan eden Demet Akalın, ‘Okullarda kullanılmış kitap kısmına geçilsin acil. Geçen sene 3 bin olan kitaplar bu sene 10 bin. İnsanlar nasıl ödeyip alacak vallahi günahtır. Almanya’yı örnek alın. Bir önceki senenin kitapları kiralanıyor. Lütfen!’ ifadelerine yer verdi.

 

Başa dön tuşu