VALİLİK

DEMİRTAŞ’IN ENGELLİLER HAFTASI MESAJI

Engellilik, yalnızca engelli bireyleri veya ailelerini değil toplumun bütün kesimini yakından ilgilendiren bir olgu olarak karşımızda durmaktadır. Evrensel manada engelli bireylere gösterilen anlayış ve hoşgörü, modern bir toplum kimliği kazanmada etkin bir rol oynarken insan hakları ve insana verilen değerin de en önemli göstergesidir.

Bizler bu anlayış çerçevesinde tüm engelli bireylerin eşit fırsat ve imkânlardan yararlanarak, ortak umut ve hedefleri paylaşarak yaşayabilmesini ülkece geleceğe güvenle bakabilmenin ilk şartı kabul ediyor, çalışmalarımızı bu yönde gerçekleştiriyoruz.

Engelli vatandaşlarımıza farklılıklarını hissettirmeden onların yüksek yaşam kalitesini elde edebilmesi için eğitimden sağlığa, iş ve mesleki rehabilitasyondan kültür, sanat ve spora, kent standartlarının iyileştirilmesinden, psikolojik ve sosyal desteğe kadar birçok projeyi hayata geçiriyoruz. Çağdaş bir kamu yönetiminin ve sosyal devletin temel görevleri arasında olan tüm bu çalışmalar, engelli bireylerimizin yaşama sevincini yitirmeden, mutlu bir yaşam sürmeleri ve toplumu oluşturan tüm bireylerle birlikte hayatlarını idame ettirebilmeleri içindir.

Bu duygu ve düşüncelerle “engellerin kaldırıldığı” bir dünya için her bireyin daha çok çaba göstermesini dilerken engelli vatandaşlarımızın sorunlarına ve ihtiyaçlarına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak açısından önemli bir zaman dilimi olarak değerlendirdiğimiz Engelliler Haftası’nı can-ı gönülden kutluyor; tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine esenliklerle dolu bir hayat temenni ediyorum.

Başa dön tuşu