SARIÇAM

Depremzedelerin Yardımına çok hızlı koştuk

Bir ilçe belediyesi olan Sarıçam’ın hizmet araçları ve çadırlarını gören depremzedeler, memnuniyetlerini dile getirdiler.

‘BU TÜR ACILAR BİR DAHA YAŞANMASIN’

Depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılama noktasında AFAD ile işbirliği yaparak bölgeye ihtiyaç malzemesi ve ekip gönderdiklerini ifade eden Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, “Ulusça hepimizi derin üzüntü içinde bırakan ve necip milletimizin bir kez daha kederde ve elemde nasıl kenetlendiğini ortaya koyan bu elim hadisede Sarıçam Belediyesi olarak elimizden gelen dayanışma gayretini ortaya koyduk. Kış günü kar ve soğukta acılar içindeki yurttaşlarımızın yardımına koştuk. Bu tür acıların bir daha yaşanmamasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederiz” dedi.

‘EN İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞTIK’

Deprem sonrası anında acil planı uygulamasına geçtiklerini belirten Başkan Bilal Uludağ, öncelikle yardım olarak götürebilecekleri malzeme envarterini çıkarıp, lojistik planlama ve personel ataması gerçekleştirdiklerini ifade etti. Depremin üzerinden 3 saat geçmesine rağmen ekiplerin hazır hale geldiğini de belirten Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, “25 Ocak 2020, saat 01:00 itibari ile ekiplerimizi deprem bölgesine doğru yola çıkarttık. İmkanlarımız dahilinde en iyisini yapmaya çalıştık. Gönül isterdi ki, daha fazla yardım götürebilseydik. Ama, gördük ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti bütün azametiyle, necip milletimiz de yardım severliliği ile elinde olan tüm imkanları ile yardıma koşmuştu. Bundan sonraki süreçte, bu verilerle her ne kadar tekrar olmasını arzu etmesek de acil eylem planımızı daha da hızlı ve işlevsel hale nasıl getiririz onu düşüneceğiz” diye açıklamalarda bulundu.

 

Sarıçam Belediyesi olarak deprem bölgesinde 7 gün boyunca hizmet verdiklerini belirten Başkan Bilal Uludağ, “1 tır dolusu kuru gıda, bakliyat ve battaniye gibi yardım kalemleri, 1 kamyonet dolusu yardım tırımıza eşlik edecek olan su, soba, atkı bere ve personelden bir kısmını bölgeye intikal ettirecek 1 hizmet aracı, 2 çorba ikram aracı, 6 personel, 2 hizmet çadırı, 600 battaniye, 1.000 gıda kolisi, 3 bin 600 çorba servisi (günlük), 100 su kolisi, 1.000 bere kaşkol ve 20 bin çay servisi (günlük) hizmeti vererek vatandaşlarımızın acılarını hafifletmeye çalıştık” dedi.

Başa dön tuşu