BÜYÜKŞEHİR

DEZENFEKTE VE İLAÇLAMA SÜRÜYOR

Adana Büyükşehir Belediyesi, koronavirüsle mücadeleyi ilk günkü kararlılık ve titizlikle sürdürüyor. Kent merkezinde ve ilçelerde koronavirüsle mücadeleyi, 7 gün 24 saat mesai anlayışı ile sürdüren Adana Büyükşehir Belediyesi, dezenfekte ve ilaçlama çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Büyükşehir ekipleri son olarak, Kemaraltı Camisi, Tepebağ, Tellidere, Kurtuluş mahalleleri, Turgut Özal Bulvarı, Kurttepe ve Kenan Evren Kavşağı ile Atatürk Caddesi, Çakmak Caddesi ve Seyhan Devlet Hastanesi’nde ilaçlama ve dezenfekte çalışması yaptı.

 

SİVRİSİNEKLE MÜCADELE

Adana Büyükşehir Belediyesi ekipleri, koronavirüs salgını ile mücadeleye devam ederken, önümüzdeki yaz aylarında sivrisinek sorununun en düşük seviyede yaşanması için vektörle savaşı da sürdürüyor. Uçak, Şakirpaşa, Hadırlı, Hürriyet, Yenibey, Tepebağ, Kurtuluş,  Barbaros mahalleleri ile Turgut Özal Bulvarı, Atatürk Caddesi ve kentin çevresindeki sulak alanlarda gerçekleştirilen ilaçlama çalışmalarında larva ve uçkun mücadelesi etkin bir şekilde yapılıyor. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın kesin talimatı ile uzun süredir devam eden vektörle mücadele sonucunda, bu yaz Adanalıların haşereden ve özellikle sivrisineklerden korunması hedefleniyor.

 

PALMİYE ZARARLISINA TUZAK

Öte yandan kırmızı böcek istilası ile birçok şehirde palmiye ağaçları kururken, Adana’da palmiyeler Büyükşehir Belediyesinin mücadelesi ile hayata tutunuyor. Adana Büyükşehir Belediyesi, palmiye ağaçlarına rutin olarak yapılan ilaçlamanın yanı sıra feromon koku tuzakları ile de palmiyeleri koruyor. Adana Büyükşehir Belediyesi, palmiye kırmızı böceği (Rhynchophorus Ferruginesu) ile mücadele kapsamında palmiye ağaçlarına özel bakım uyguluyor. Zararlı kırmızı böceği yok etmek amacıyla palmiye ağaçlarına düzenli olarak ilaçlama yapan ekipler, şimdi de ağaçlara feromon koku tuzakları kuruyor. Kırmızı böcek ile mücadele kapsamında Turgut Özal, Adnan Kahveci ve Necmettin Erbakan Bulvarı’ndaki palmiye ağaçlarına tuzak kuran ekipler böylelikle tek seferde 200 yumurta bırakan dişi böcekleri tuzaklara çekerek üremelerini engelliyor. İl ve ilçelerdeki tüm palmiye ağaçlarına yapılacak olan tuzaklarla palmiyeler koruma altına alınıyor.

Başa dön tuşu