YÜREĞİR

DİLİPAK YÜREĞİR’DE KUDÜS VE AFRİN’İ ANLATTI

Osmanlı İmparatorluğu bölgeyi 400 yıl adaletli bir şekilde 400 yıl yönetti. Ortadoğu o dönemin huzurunu ve adaletini özlüyor. Dünyadaki bütün mazlumların gözü şu anda Türkiye'de.Mehmetçilerimiz bölgeyi işgalcilerden temizleyerek gerçek sahiplerine teslim edecektir. Bu anlamda bizlerle bilgi ve birikimlerini paylaşan Dilipak hocamıza teşekkür ediyorum.'' dedi. Başkan Çelikcan Abdurrahman Dilipak'a kültürevlerinde yapılan bir tablo hediye etti.

 

Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak Yüreğir Belediyesi'nin daveti ile ''Kudüs'ten  Afrin'e Ortadoğu'daki Gelişmeler'' konulu verdiği seminerde Dünyada sıcak ve soğuk savaşların hiç bitmediğini söyledi. Dünyada toprak dağılımının hiç adil olmadığını söyleyen Dilipak ''Bazı yerlerde 40 kişiye 1 pul, bazı yerlerde ise 1 kişiye 40 pul var. Bu düzeni sürdürmek için savaşlar ve darbeler hiç durmuyor.'' şeklinde konuştu.

 

2. Dünya Savaş'ından sonra faşizmin, 1990'dan sonra kominizim çöktüğünü belirterek. ''Bu gün bölgemizde yaşanan krizin sebebi kapitalizimdir. ABD FETÖ üzerinden kafamızı ve kalbimizi fethetmek istedi Sayın Cumhurbaşkanımız'ın One Minute, Mavi Marmara çıkışları ile emparyalizmin kıskacından kurtulduk. Sayın Erdoğan'a 20'ye yakın suikast düzenlediler. Amaçları bölgedeki 22 ülkenin yönetimini değiştirmekti. 15 Temmuz'da bu millet restini çekti. Vatandaşlarımız liderine, askerine, polisine, devletine sahip çıkarak dünyaya iyi bir ders verdi.

 

KUDÜS BİZİM İÇİN ÖNEMLİDİR

Kudüs bizim için önemlidir. Mescidi Aksa bizim ilk kıblemizdir. Namazın farz kılındığı yerdir. Müslümanların din davasıdır. Bu ötekilerin meselesi değil bizim kendi meselemizdir. Kudüs davası bizim için insanlık davasıdır. Eğer, Müslümanlar birleşip İsrail'e bir bardak su dökse İsrail diye bir devlet kalmaz.

 

GÜNEYDE TERÖR KORİDORU OLUŞTURACAKLARDI

ABD, DEAŞ bahanesiyle bölgeyi kendi istediği şekilde şekillendirmek istedi. Bölgenin yapısını değiştirerek milyonlarca Suriyeli insanı göçe zorladılar. Şu anda onlar bizim misafirlerimiz. Ama onlar bir gün ülkelerine dönecekler. Döndüklerinde bizleri unutmayacaklar.

Afrin'de eğer Türkiye olarak geç kalsaydık Güneyimizle bağımızı koparmak istiyorlardı. İskenderun'dan itibaren Türk topraklarını bölerek Akdeniz'e kadar bir koridor oluşturmak istiyorlardı. Şimdi o bölgede ABD'nin yetiştirdiği ve o bölgeye gönderdiği PKK, PYD terörist gruplar var. ABD yapımı silahlarla ülkemize saldırıyorlar. Onlar Cumhurbaşkanımızı Lahey'de yargılamak istiyorlardı. NATO müttefikimiz olan ABD'nin verdiği silahlarla şimdi bizi bombalıyorlar.  Lahey'de artık onlar yargılanacaktır.'' şeklinde konuştu.

 

Başa dön tuşu