GENEL

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan Miçotakis’e ayar

Türkiye-Yunanistan hattında gerilim devam ediyor. Tansiyonun bir hayli yükseldiği günlerde Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in son açıklaması gerilimi daha da artırmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ ifadelerini tiye alan Miçotakis, ‘Bir gece değil, gündüz gelmelerini bekliyoruz’ demişti. Yunanistan Başbakanı’nın bu açıklamalarına Türkiye’den yanıt gecikmedi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Miçotakis’in yanıtına sert çıktı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Yunanistan Başbakanı’ndan gelen açıklama karşısında sessiz kalmadı. İki ülke arasında son günlerde tansiyon giderek yükselirken son olarak Yunanistan Başbakanı Miçotakis’ten gelen açıklamalar gerilimi bir hayli artırmıştı. Bakan Çavuşoğlu, Türkiye’nin uluslararası başarılarının Yunanistan’ı çıldırttığını söyledi ve Miçotakis’e ‘Nereye ne zaman gideceğimize biz karar veririz’ sözleriyle yanıt verdi.

‘GÜNDÜZ GELMELERİNİ BEKLİYORUZ’

Türkiye-Yunanistan gerilimi her geçen gün daha da artıyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ çıkışını tiye alan ve buna karşılık ‘Bir gece değil, gündüz bekliyoruz’ yanıtını veren Yunanistan Başbakanı Miçotakis, tansiyonu daha da yükseltmişti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Miçotakis’in bu çıkışına yanıt olarak ‘Nereye ne zaman gideceğimize biz karar veririz’ ifadeleriyle yanıt verdi.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU’NDAN AÇIKLAMALAR

Türkiye-Yunanistan gerilimini değerlendiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin uluslararası arenadaki görünürlüğünün Yunanistan’ı çıldırttığını söyledi. Yunanistan’ın bu nedenle Türkiye’yi kışkırtmak istediğini söyleyen Bakan Çavuşoğlu, ‘İşte tacizler, kilit atmalar bunun örneği. Bir de Yunanistan Türkiye’nin yaptırımlara katılmamasını ve dolayısıyla turistlerin Türkiye’ye gelmesi gibi konuları da sürekli gündeme getiriyor.’ dedi.

F-16 AÇIKLAMASI

F-16’larla ilgili de açıklama yapan Çavuşoğlu, F-16’larla ilgili siyasi ve teknik düzeyde herhangi bir problem olmadığını söyledi. Yapılan görüşmelerde bir sorun olmadığını söyleyen Çavuşoğlu, ‘Türkiye’ye verilecek F-16’ların ABD ve NATO için de önemli olduğu vurgulanıyor, altı çiziliyor.’ ifadelerini kullandı.

Başa dön tuşu