GENEL

Diyanet Mevlid-i Nebi Haftası önemi ve konusu

Kutlu Doğum olarak tanımlanan Mevlid-i Nebi Haftası bu yıl ‘Peygamberimiz, Cami ve İrşat’ temasıyla kutlanacak. Mevlid-i Nebi Haftası ile ilgili araştırmalar devam ederken Mevlid-i Nebi haftasının önemi ve ne anlama geldiği araştırılan konuların başında geliyor. İslam alemi için önemli bir yer tutan Mevlid-i Nebi Haftası, Hz. Muhammed (s.a.s)’in kutlu doğum gününü de içerisinde bulunduran bir haftadır.

Mevlid-i Nebi Haftası bu yıl 1-7 Ekim 2022 tarihleri arasında idrak ediliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan duyuruda bu yıl Mevlid-i Nebi Haftası temasının ‘Peygamber, Cami ve İrşat’ olduğu aktarıldı. Peki, Mevlid-i Nebi Haftası nedir? Mevlid-i Nebi Haftası’nın önemi nedir? Mevlid-i Nebi Haftası ne zaman? Mevlid-i Nebi Haftası konusu nedir? İşte merak edilen tüm detaylar…

MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI NEDİR?

Mevlid-i Nebi Haftası, 1989 yılında Diyanet tarafından ‘Kutlu Doğum Haftası’ adıyla ortaya çıkan bu hafta, kanunların verdiği yetkiyle yürürlüğe girmiştir. Mevlid-i Nebi Haftası, Hz. Muhammed (s.a.s)’i anmak, anlamak ve Peygamberimizin örnekliği ile insanlığa takdim ettiği değerleri anlamayı amaçlayan bir haftadır. Tüm İslam alemi için önemli bir yer tutan Mevlid-i Nebi Haftası bu yıl Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile yakın zamana denk geliyor. Diyanet, Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın birlikte idrak edileceğini duyurdu.

MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI NE ZAMAN?

Mevlid-i Nebi Haftası bu yıl 1-7 Ekim 2022 tarihlerinde idrak ediliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı, Mevlid-i Nebi Haftası’nın bu yılki temasını ‘Peygamberimiz, Cami ve İrşat’ olarak açıkladı. Mevlid Kandili,  hicri rebiülevvel ayının on ikinci gecesi idrak ediliyor. Rebiülevvel ayı 26 Eylül 2022 Pazartesi akşam namazı ile birlikte başladı. Mevlid Kandili ise 7 Ekim 2022 Cuma idrak edilecek.

 

 

Başa dön tuşu