GENEL

Doğuş Derya Kimdir? Kıbrıs Milletvekili’nin HDP’lilerle Fotoğrafı Ortaya Çıktı!

Kıbrıs milletvekili Doğuş Derya kimdir? Doğuş Derya nereli? Doğuş Derya kaç yaşında? Doğuş Derya hangi partili?

Sosyal medyada kürsüdeki konuşması ile gündem olan Kıbrıs vekili Doğuş Derya’nin HDP’lilerle fotoğrafı çıkında Twitter yine karıştı.

Kuzey Kıbrıs’ta Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili olan Doğuş Derya’nın parlamentoda yaptığı konuşma sosyal medya da gündem oldu. Doğuş Derya konuşmasında “Birileri milliyetçilik yarışına girdi diye bu ülkenin evlatlarının geleceği ortadan kalkıyor” sözleri ile gündem oldu.

Derya’nın konuşması sonrası Ak Parti’den eleştiriler geldi. Doğuş Derya’nın konuşmasının gündem olması üzerine bazı kullanıcılar Doğuş Derya’nın HDP’liler le fotoğraflarını yayınlayarak eleştirilerde bulundu.

Peki Doğuş Derya kimdir? Doğuş Derya nereli? Doğuş Derya kaç yaşında? Doğuş Derya ne mezunu? Doğuş Derya ne iş yapıyor? Doğuş Derya hangi partili? Doğuş Derya evli mi?

Doğuş Derya Kimdir?

1978’de Lefkoşa’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olmuştur.

Üniversite yılarında Üniversite Temsilciler Konseyi’nin ilk ve tek kadın başkanı olmuştur. İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde “Living on the margins of the Turk and the Cypriot: The Cypiroturk as the Subject of Ambiguity” başlıklı yüksek lisans tezini yazmıştır.

Kıbrıs Üniversitesi’nde doktora yapmıştır.

2008’de KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Mekanizması’nı kurmak için yer almıştır.

Türk milliyetçiliği, feminizm ve Kıbrıs sorunu gibi konular da makaleleri vardır.

2012 yılında Gönyeli Belediyesi Sosyal Aktiviteler Merkezi’ni kurmuştur.

Feminist Atölye (FEMA) adlı  sivil toplum örgütünün kurucusudur.

Başa dön tuşu