SİYASET

Drenaj kanalı hayatı felç ediyor

ANKARA – Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı Doğankent Mahallesi’nin, Hükümetin yok saydığı bir yerleşim merkezi hüviyetine bürünmesi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşındı.
 

GÖREVE ÇAĞIRDI
Mahallede incelemelerde bulunduktan sonra mecliste konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, yerleşik, tarım ve inşaat işçilerinin yanı sıra Suriyeli sığınmacılarla birlikte nüfusu 50 bine dayanan Yüreğir’in Doğankent Mahallesi’nin sorunlarının çözümü için yetkilileri göreve çağırdı.

 

“ÇOCUKLARIN KORKULU RÜYASI”
Tarım ve hayvancılık başta olmak üzere, kent ekonomisine inşaat ve sanayi alanında katma değer üreten mahallenin drenaj kanalı sorununun bile yıllardır çözülemediğine dikkat çeken Dr. Şevkin, şunları söyledi:
“Devlet Su İşleri’ne (DSİ) ait 4 nolu drenaj kanalı mahallenin tam ortasından geçiyor, bakımsızlık nedeniyle çöp, katı ve plastik atık yığınına dönüşmüş durumda. Yazın yoğun sinek üreten, kışın özellikle çocukların korkulu rüyası hâline gelen kanalın yanı başında ilkokul ve ortaokul bulunuyor.

 

“REHABİLİTE EDİLSİN”
Bölgede ağır kokulara ve sağlık sorunlarına neden olan kanal, bin 500'e yakın öğrenci için büyük risk taşıyor. Buradan yetkililere sesleniyorum; Kanalın mahalle içerisinden geçen bölümü derhâl kapatılmalı, tamamı rehabilite edilmelidir.”

Başa dön tuşu