GENEL

Eczaneler kapalı mı? Eczanelerin grevi ne zaman? Eczacılar iş bırakma kararı mı aldı?

Eczacıların iş bırakma kararı aldığına dair haberlerin gündeme gelmesinin ardından eczanelerin açık olup olmayacağı araştırılmaya başlandı. Eczacılar, karlılık oranlarını düzenleyen ilaç fiyat kararnamesinde Temmuz ayında yapılan güncellemenin yetersiz olduğunu iddia ederek ülke genelinde iş bırakma kararı aldı. Eczacıların bu kararının ardından eczanelerin akıbeti merak edilmeye başlandı.

Eczacıların iş bırakma kararı aldığına dair haberlerin gündeme gelmesinin ardından eczanelerin açık olup olmayacağı araştırılmaya başlandı. Eczacılar, karlılık oranlarını düzenleyen ilaç fiyat kararnamesinde Temmuz ayında yapılan güncellemenin yetersiz olduğunu iddia ederek ülke genelinde iş bırakma kararı aldı. Eczacıların bu kararının ardından eczanelerin akıbeti merak edilmeye başlandı. Eczacıların iş bırakma kararının ardından vatandaşlar tedirgin olurken iş bırakma eyleminin ne zaman yapılacağı araştırılmaya başlandı. Peki, Eczaneler kapalı mı, açık mı? Eczanelerin grevi ne zaman? Eczacılar iş mi bırakıyor? Eczaneler açılmayacak mı? Eczaneler grevde mi? İşte tüm merak edilenler…

ECZACILAR İŞ BIRAKMA KARARI ALDI

Eczacılar, karlılık oranlarını belirleyen ilaç fiyat kararnamesinde Temmuz ayında yapılan güncellemeyi yetersiz bularak ülke genelinde iş bırakma kararı aldı. 100 TL’ye kadar olan bir ilaçtan daha önce yüzde 25 kar sağlayan eczacılar için yapılan güncellemenin ardından bu oran yüzde 28’e çıktı. 200 TL’nin üzerindeki ilaçlar ise yüzde 12’den yüzde 13’e yükseldi. Ancak eczacılar yapılan güncellemeyi yeterli bulmadı ve ülke genelinde iş bırakma kararı aldı.

ECZANELER KAPALI MI?

Eczacıların iş bırakma kararının ardından eczanelerin akıbeti merak konusu oldu. Eczacıların aldığı kararla tedirgin olan vatandaşlar, ‘Eczaneler kapalı mı?’ sorusuna yanıt aramaya başladı. Eczanelerin ülke genelinde iş bırakma kararı ile ilgili tarihin önümüzdeki günlerde belirleneceği aktarıldı. Eczacılar, iş bırakma eylemi ile ilgili takvimi ilerleyen günlerde açıklayacak. Ancak iş bırakma eylemi yapılırken nöbetçi eczane sayısı artırılacak ve eczane hizmetleri aksamayacak.

 

Başa dön tuşu