GENEL

Edirne KYK yurdunda öğrenciyi yılan ısırdı iddiası

Edirne Selimiye Kız Öğrenci Yurdu ile ilgili ortaya atılan iddialar oldukça vahim. Yurttaki öğrenciler tarafından çekilen videoda, yatağın üzerinde böcek olduğu görülüyor. Yurttaki böcek görüntüleri sosyal medyanın gündemine yerleşirken yurtta kalan diğer öğrencilerden de şikayet yağdı. Öğrenciler, yurtta kalan bir arkadaşlarını yılan ısırdığını iddia etti. Yılan iddiası duyanları şaşkına çevirdi.

Edirne’deki KYK Kız Öğrenci Yurdu’ndan gelen iddialar gündem oldu. Sosyal medyada çok tartışılan KYK yurdundaki böcek ve yılan iddiaları gündemdeki yerini koruyor. Yurtta çektikleri videoları sosyal medya üzerinden paylaşan öğrenciler, yurtta kalan bir arkadaşlarını yılan ısırdığını ve yurt yemeklerinden böcekler çıktığını öne sürdü. Yaklaşık iki hafta önce bir öğrencinin odasına yılan girdiği ve öğrenciyi uyurken soktuğu iddia edildi.

‘YURT YEMEKLERİNDEN BÖCEK ÇIKIYOR’

Edirne Selimiye KYK Kız Öğrenci Yurdu öğrencileri odalarına böceklerin girdiğini öne sürdü. Sosyal medya hesaplarından yurtta çektikleri videoları paylaşan öğrencilerin iddiaları herkesi şaşkına çevirdi. Paylaşılan görüntülerden birinde bir odada böceğin yürüdüğü görülüyor. Yurtta büyük bir hijyen problemi olduğunu söyleyen öğrenciler, yurt yemeklerinden de böcek çıktığını iddia etti.

BİR ÖĞRENCİYİ YILAN ISIRDI İDDİASI

Selimiye KYK Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrenciler yaşadıkları sorunları duyurmak için peş peşe paylaşımlarına devam ederken öğrencilerden gelen en vahim iddia ise arkadaşlarının yılan tarafından ısırıldığı iddiası oldu. Öğrencilerin iddiasına göre, iki hafta önce öğrencinin odasına yılan giriyor ve öğrenciyi uyurken sokuyor. Bu iddia sosyal medyada da geniş yer buldu. Öte yandan yurdun bütün alanlarının çöp, çamur, yemek artıkları ve pisliklerle dolu olduğu, böceklerin yurdun her yerini sardığı iddiaları da geldi.

ÖĞRENCİLER KALICI ÇÖZÜM İSTİYOR

Yurtta yaşanan hijyen problemine dikkat çeken öğrenciler Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na ve Edirne Yurt Müdürlüğü’ne çözüm çağrısı yaptı. Gerekli hijyenik koşulların sağlanmasını, yurt içinde ve bahçede geniş ilaçlama çalışmalarının yapılmasını talep eden öğrenciler hijyen koşulları dahil olmak üzere sürekli ve kalıcı denetim istediklerini dile getirdiler.

Başa dön tuşu