GENEL

Ekrem İmamoğlu’ndan metrobüs kazasıyla ilgili açıklama

İstanbul Avcılar Şükrübey Metrobüs Durağı’nda 9 Eylül 2022 Cuma saat 18.40 sularında meydana gelen metrobüs kazası sonucunda çok sayıda vatandaş yaralanmıştı. İki metrobüsün kafa kafaya çarpışması sonucunda meydana gelen kazada yaralanan vatandaşlar olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Metrobüs kazasının ardından gözler İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na çevrildi. İmamoğlu, saatler sonra sessizliğini bozarak metrobüs kazasıyla ilgili açıklama yaptı.

Avcılar’da yaşanan metrobüs kazası sonrasında sosyal medyanın gündemine oturan İBB Başkanı ile ilgili ‘İmamoğlu nerede?’ paylaşımları yapılmaya başlandı. Ekrem İmamoğlu ise sessizliğini kazadan saatler sonra bozdu. Kazada yaralanan vatandaşları hastanede ziyaret ettiğini söyleyen İmamoğlu, ‘Hepsi iyileşene kadar bize emanet’ dedi.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI

Avcılar Şükrübey Metrobüs Durağı’nda iki metrobüsün kafa kafaya çarpışması sonucunda meydana gelen kazada çok sayıda vatandaş yaralandı. İhbar üzerine kaza yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekibi gönderilirken sağlık görevlilerinin olay yerinde ilk müdahaleyi yaptığı yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri aldığı kaza bölgesinde ekiplerin çalışmaları devam ederken metrobüs seferleri de bir süreliğine durduruldu ve metrobüs yolu trafiğe kapatıldı. Tüm bunlar yaşanırken gözler İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na çevrildi. Kısa sürede sosyal medyanın gündemine yerleşen ‘Ekrem İmamoğlu’ etiketi altında binlerce yorum yapıldı ve İmamoğlu’na tepki yağdı. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı ‘İmamoğlu nerede?’ sorusunu sordu.

İMAMOĞLU’NDAN AÇIKLAMA

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise Avcılar’daki kazayla ilgili sessizliğini saatler sonra bozdu. Saat 00.15 sularında açıklama yapan İmamoğlu, kazada yaralanan vatandaşları hastanede ziyaret ettiğini belirtti ve ziyaret esnasında çekilen fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaşarak ‘Bu akşam İstanbul’da hepimizi üzen bir kaza yaşadık. Yaralı vatandaşlarımızı hastanede ziyaret ettim. Hepsi iyileşene kadar bize emanet. Kaza nedeniyle oluşan aksama nedeniyle tüm hemşehrilerimden içtenlikle özür dilerim.’ ifadelerine yer verdi.

 

Başa dön tuşu